Лідер угорської партії заявив про претензії Угорщини на Закарпаття у разі програшу України у війні

813 0
Йдеться про угорську ультраправу партію «Наша батьківщина» та її лідера Ласло Тороцкаї.
Фото: DW

Фото: DW

Лідер угорської ультраправої партії «Наша батьківщина» Ласло Тороцкаї заявив про претензії Угорщини на Закарпаття у разі програшу України у війні. Про це повідомило видання DeutcheWelle. 

«Щодо війни в Україні, наше повідомлення дуже просте: негайне припинення вогню, мир і вирішення шляхом переговорів. Якщо ця війна закінчиться втратою Україною своєї державності, то як єдина угорська партія, яка займає таку позицію, дозвольте мені дати сигнал, що ми претендуємо на Закарпаття», – заявив Тороцкаї.

Читайте також: «Україна ніколи не виграє цю війну». Орбан закликав Євросоюз змінити стратегію 

Згодом агенція Reuters звернулась до Міністерства закордонних справ Угорщини та посольство України в Будапешті, проте там не відповіли на запит щодо слів депутата. 

Нагадаємо, що нещодавно Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан наклав вето на рішення щодо довгострокової програми бюджетної допомоги Україні обсягом 50 млрд євро від Євросоюзу.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!