Літо у Львові: щоденна афіша культурних подій

2443 0
До кінця літа залишилось трохи більше місяця. Якщо ви не у відпустці, але все одно бажаєте гарно проводити час, Tvoemisto.tv щодня до кінця серпня пропонуватиме вам афішу культурних подій Львова. Так ви нічого не пропустите. Пропонує перелік подій на сьогодні, 25 липня.
фото: kiev.carpediem.cd, portal.lviv.ua, www.film.ru wyr.com.ua

фото: kiev.carpediem.cd, portal.lviv.ua, www.film.ru wyr.com.ua

Виставки

Фотопроект Наталії Ратушної «Жінка: романтична і одержима»

Цього разу в об’єктиві журналістки та фотохудожниці Наталії Ратушної – жінка. Одна жінка в різних життєвих ситуаціях, які були і які б могли відбутися. Фотохудожниця хотіла показати такий віртуальний, вимріяний світ своєї героїні, яка завжди в пошуку і завжди оптимістично сприймає світ реальний і світ віртуальний. Десь у пориві, бажанні заробити більше грошей ця жінка подалась у чужу країну, як і сотні, тисячі інших українок-заробітчанок, перетворивши свої мрії на добровільне ув’язнення.

Час:10:00 – 22:00

Адреса: вул. Вірменська, 35, Арт-кав’ярня «Квартира, 35».

Вхід вільний.

Арт-проект «Килим. Сучасні українські митці».

Ідея масштабного всеукраїнського проекту «Килим. Сучасні українські митці» – об’єднати традиційне мистецтво і сучасне, актуалізувати етнічну культуру і надати додаткових «народних» смислів актуальному арту. На виставці будуть представлені живопис, скульптура, інсталляції та відео-арт. Серед учасників – Роман Мінін, Назар Білик, Степан Рябченко, Артем Волокітін, Тетяна Малиновська та інші.

Час: 10:00 – 18:30

Адреса: вул. Коперника, 17, Львівський палац мистецтв.

Вхід: вільний.

Виставка живопису Ірини Сухомлин «У вирі кольору».

Ірина Сухомлин - київська художниця. Закінчила Національну академію керівних кадрів культури та мистецтва за спеціальністю мистецтвознавець експерт. Вона працює у стилі абстрактного пуантилізму.

Час: 9:00 – 22:00

Адреса: вул. Котлярська, 8

Вхід вільний.

Проект малярства Юлії Ліньової «Чорно-біле. Народжене вночі». Відкриття

Картини розповідають про роздуми, натхненні ніччю. Доповненням до екзистенційних тем слугує поєднання чорно-білих смуг, ромбів, трикутників. Контраст кольору символізує постійне чергування життєвих періодів: падіння – піднесення.

Час: 17:00

Адреса: вул. Вірменська, 35, культурно-мистецький центр «Дзиґа»

Вхід вільний.

Виставка «Новий Львів: історії, люди, простір»

Фотовиставка показує найхарактерніші для Нового Львова простори: парки, водні ресурси, архітектурні цікавинки – у їхній взаємодії з мешканцями. Фотографії та мапи з різних часів пропонують кілька образів Нового Львова.

Час: 10:00 – 18:00      

Адреса: вул. Запорізька, 20.

Вхід вільний.

Література

Транскордонний літературний фестиваль «Місяць Авторських Читань 2016».

Протягом місяця Львів відвідають 31 письменник з Іспанії та 31 письменник з Чехії, Польщі, Словаччини і України.Сьогодні тут відбудеться зустріч з чеською письменницею Аленою Земанчіковою та іспанським письменником та журналістом Хесус Руіс Мантілья.

Час: 19:00      

Адреса: вул. Вірменська, 35. Культурно-мистецький центр «Дзиґа».

Вхід вільний.

Фестивалі

Фестиваль лауреатів Золотої пальмової гілки

Фестиваль фільмів-лауреатів Золотої пальмової гілки – це 7 фільмів, відзначених головною премією Каннського кінофестивалю. Дуже різні стрічки, яких об’єднує одне – всі вони були визнанені кращими та найбільш значущими фільмами того чи іншого року. Це драми та мюзікли, трилери та роуд-муві, експериментальні фільми та фільми-трагедії. Не пропустіть цікаве кіно у центрі свого міста!

Всі фільми фестивалю – з українським перекладом, окрім «Париж, Техас» Віма Вендерса, який демонструватиметсья з субтитрами.

25 липня демонструватимуть стрічку «Піаніст».

Час: 19:00

Адреса: вул. Коперника, 9

Вхід: 30 грн.

Лекції та майстер-класи

Зустріч з Іриною Вікирчак: «Креативна Європа» в Україні

«Креативна Європа» – рамкова програма ЄС з підтримки культурного та аудіовізуального сектору – відтепер відкрита і для українських організацій. Українські апліканти можуть долучатися до «Креативної Європи» через українське бюро, яке є посередником і модератором у процесі співпраці.

Нещодавно українське національне бюро «Креативної Європи» після конкурсного відбору очолила Ірина Вікирчак – культурна менеджерка з чималим досвідом міжнародних проектів. Під час зустрічі з Іриною Вікирчак йтиметься про нові можливості та алгоритми роботи у «Креативній Європі», про основні вимоги до потенційних аплікантів та способи співпраці у рамках програми. Готуйте ґрунтовні запитання – ми прагнемо справді конструктивної і корисної розмови у колі зацікавлених професіоналів.

Участь у зустрічі можлива за попередньою реєстрацією.

Час: 18:00

Адреса: вул. Мулярська, 2а, Перша Львівська медіатека.

Вхід вільний.

Читайте також: ТОП-10 ресторанів Львова від ресторатора Марка Зархіна

Підготувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!