Львів щомісяця платитиме 500 тисяч грн на оренду житла постраждалим від обстрілу на Стрийській

994 0
Люди отримуватимуть допомогу, поки не відновлять їхні будинки.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Виконавчий комітет Львівської міської ради 4 серпня під час засіданна доповнив перелік мешканців, які отримуватимуть допомогу на оренду житла. Відтак, вже 43 людини, які проживали в будинках на вул. Стрийська, 62, 64, 66, 68, отримуватимуть грошову допомогу від міста, доти доки їхні будинки не відновлять. На сьогодні сума виплат становить 505 тисяч грн щомісяця.

«До сьогодні ми мали 40 осіб, які звернулися за компенсацією на оренду житла. Сума виплат їм становила 465 тис. грн. Сьогодні рішенням виконавчого комітету до переліку включили ще 3 мешканців. Це два мешканці з 3-кімнатної квартири і один мешканець з однокімнатної. Грошову допомогу місто виплачуватиме доти, доки їхні будинки не відновлять. Оскільки у будинках №62, 64, 66, 68 на вул. Стрийській було 58 квартир, то очікуємо, що мешканці ще звертатимуться за допомогою», – пояснив керівник міського управління житлового господарства Владислав Іванов.

Читайте також: «Я пішла шукати кицю – так і зберегла своє життя»

Зазначимо, що 14 липня виконком ЛМР прийняв рішення щомісяця виплачувати матеріальну допомогу мешканцям будинків, які зруйнувало ракетним ударом 6 липня. Сума виплат залежить від типу помешкання, у якому проживали постраждалі особи. Зокрема, мешканці однокімнатних квартир отримуватимуть 10 тисяч гривень компенсації, двокімнатних – 12 тисяч гривень, а трикімнатних – 15 тисяч гривень. Постраждалим, які проживають у гуртожитках чи модульному містечку, також виплачуватимуть такі компенсації.

Додамо, для мешканців, які постраждали від ракетної атаки на Львів, на вул. Стрийській, 76 із 10:00 до 19:00 працює тимчасовий виїзний пункт Центру надання адміністративних послуг. 

Це прийом документів на такі послуги:

  • компенсація за пошкоджені вікна, які були встановлені за власний кошт,
  • отримання допомоги від держави за програмою «єВідновлення»,
  • допомога і надання необхідних консультацій щодо відновлення втрачених документів,
  • інше, що стосується пошкоджень.

 

Читайте також: Де постраждалим від ракетної атаки у Львові подати документи на компенсацію 

Нагадаємо, у ніч на 6 липня у Львові почалася повітряна тривога. Згодом у місті пролунала серія гучних вибухівТут ми зібрали усю інформацію щодо наслідків вибухів у Львові.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!