Львів не збирається купувати вживані трамваї з Лейпцига

3515 2
Андрій Білий каже, що їх обслуговування обійдеться дорого, а місткість замала для Львова.
Фото: Электротранспорт Николаева

Фото: Электротранспорт Николаева

Днями заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР опублікував на своїй сторінці у Фейсбук фото вживаних трамваїв із Лейпцига, які нещодавно купили у Дніпрі та додав, що Львів також має можливість їх придбати.

Читайте також: Спершу трамвай, тоді нові будинки. Що Львів може запозичити у Фрайбурга

У коментарі Tvoemisto.tv він пояснив, що проти цих трамваїв у Львові, а їх ціна – завищена, втім таким чином хотів дізнатись думку львів’ян.

«Я проти цих трамваїв, бо, по-перше, вони задорогі. Вони мають коштувати мінімум на 20 тисяч євро дешевше. Ці трамваї для нас замалі. Якщо вони їздитимуть самостійно, то перевозитимуть дуже мало пасажирів, а трамваї-системи можуть зможуть проїхати не по всіх вулицях», – каже Андрій Білий.

За 20 трамваїв Дніпро заплатило 1 млн євро (приблизно 29 млн грн – ред). Із переобладнанням один вживаний трамвай для Дніпра обійшовся 1,5 млн грн.

«Але мені було цікаво почути думку громади, бо я читаю, як Дніпро тішиться. В нас на управління транспорту теж прийшла така пропозиція від європейської компанії. Але я не дуже підтримую цю ідею», – додає заступник профільного департаменту.

Додамо, що цього року для Львова також мали придбати 10 нових низькопідлогових трамваїв, утім, за словами Андрія Білого, кредит ЄІБ досі не погодили в Міністерстві фінансів.

Торік Львів придбав 30 уживаних трамваїв із Берліна, які вже курсують на маршрутах №3 та №6. Андрій Білий каже, що відремонтувати один трамвай Tatra КТ4, яких у ЛКП «Львівелектротранс» є приблизно 100 на балансі, до того рівня, якими придбали німецькі трамваї, буде коштувати дорожче, ніж купити вживаний, і довше. 

Читайте також: Як курсують трамваї у Львові. Оновлені графіки руху всіх маршрутів

Нагадаємо, що один берлінський трамвай обійшовся Львову 18 тис. євро. Пізніше з’ясувалось, що двері відкриваються назовні, тому вони не можуть курсувати на маршрутах із підвищеними зупинками, зокрема на маршрутах №2, 7 та 8. Через це прокуратура відкрила провадження. Згодом у місті вирішили визначити єдину висоту для всіх трамвайних платформ.

Вікторія Ейсмунт

Фото спільноти «Электротранспорт Николаева»

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
15 Серпня, 2019 18:11
666 ... якось "цікаво" ви "роз'яснюєте" висловлювання п.Білого ... він висловився в своєму дописі проти закупівлі конкретного типу трамваїв(які закупив Дніпро) ... але НЕ сказав ні слова проти закупівлі вживаних трамваїв ... бо ".. ремонт трамваїв ТАТРА , яких на балансі 100 одиниць ,до стану тих , які купили вживані , буде коштувати дорожче і довше.." ... щоб побачити твердження про відмову від закупівлі вживаних трамваїв , що ви приймали ? ...
15 Серпня, 2019 13:25
666 ... Never say never again ///
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!