26 млн грн планують витратити на перевезення вживаних берлінських трамваїв до Львова

1710 0
Нові трамваї можуть почати їздити на маршруті №1.
фото: flickr.com

фото: flickr.com

До Львова передадуть безкоштовно 12 берлінських вживаних трамваїв. Однак за транспортування, розмитнення та переобладнання візків потрібно буде заплатити 26 млн грн. Виділення відповідної суми ЛКП «Львівелектротранс» підтримали на комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності ЛМР 25 березня. 

«Є можливість отримати на безоплатній основі трамваї з Німеччини. Єдине, що ми мусимо їх транспортувати, розмитнити та переобладнати візки. І зараз оголосив закупівлю «Львівелектротранс» на послуги з транспортування. У межах бюджету розвитку ми можемо такі капітальні речі фінансувати, як переобладнання візків. Що стосується транспортування та розмитнення, то потрібні ще кошти. Фінальна цифра розподілу між вартістю між цими витратами буде потім», – зазначив керівник департаменту мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Натомість він зауважив, що такі трамваї будуть експлуатуватися не менше 5 років. До того ж, у Львові є необхідні запчастини для їхнього ремонту.

Читайте також: У Львові збільшать кількість автобусів на деяких маршрутах 

«Судячи з практики німецьких трамваїв KT4-D, які вже їздять Львовом і якісно себе зарекомендували. Вони мають низьке споживання електроенергії, тож їх можна споживати роками. Але я не можу сказати чітко, скільки вони будуть їздити, але не менше 5 років. Вони в хорошому технічному стані», – підсумував він.

Водночас керівник управління транспорту Орест Олеськів зазначив, що передані берлінські трамваї планують запустити на маршрут №1. Адже на ньому найменша кількість проблемних платформ, які потрібно понизити під стандарти німецьких вагонів.

Нагадаємо, що нещодавно стало відомо, що Львову передадуть 11 трамваїв зі швейцарського Берну.  Відтак вони будуть у місті вже до кінця цього року. Витрати на транспортування візьме на себе швейцарська сторона.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!