Львів опинився у трійці міст-лідерів, які найактивніше здавали в оренду майно

1516 0
Під кінець минулого року Львів провів 67 успішних аукціонів з 88 оголошених.
Photo by Viacheslav Bublyk on Unsplash

Photo by Viacheslav Bublyk on Unsplash

Львів посів третє місце у рейтингу міст за 4 квартал минулого року, які найактивніше здавали майно в оренду через «Прозорро.Продажі». Очолила рейтинг столиця.

Читайте також: Як отримати пільги на оренду міських приміщень. Конкурс для громадських організацій

За даними аналітичного модуля «Прозорро.Продажі», Львів провів 67 успішних аукціонів з 88 оголошених (76% успішності). Показник конкурентності на торгах становив 1,8. Середній показник зростання ціни становив більше 50%. У рейтингу Львів випередили Київ і Бердянськ.

Серед найуспішніших прикладів аукціонів Львова є продовження договору оренди нежитлового приміщення першого поверху Лікарні швидкої допомоги на вул. Миколайчука, 9 для аптечного пункту (змагались шість учасників). Стартова орендна плата за місяць становила 1,6 тис. грн, а після аукціону зросла до  40 тис. грн/міс (вартість 1 кв. м після аукціону 2, 1 тис. грн).

Також серед найуспішніших продовження договору оренди нежитлових приміщень 1-го поверху на пл. М. Кропивницького, 11 (змагались сім учасників) під торгівлю книгами. Стартова орендна плата за місяць становила 3,04 тис. грн, а після аукціону зросла до 26 тис. грн/міс.

Читайте також: Деяких орендарів державних приміщень звільнили від оренди на час карантину

Нагадаємо, що в Україні запровадили передачу майна в оренду на онлайн аукціонах в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі». Це дворівнева електронна торгова система (ЕТС), розроблена провідними українськими ІТ-фахівцями. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!