Львівський бізнесмен придбає пів сотні гектарів землі біля Львова за понад 100 млн грн

3939 0
Ділянка розташована на території Мурованської сільради в селі Ямпіль.
Фото: Прозорро.Продажі

Фото: Прозорро.Продажі

Компанія львівського бізнесмена Олександра Свіщова придбає 50 га землі біля Львова за 102 млн грн. Про це стало відомо з оголошення на Прозорро.Продажі. 

Зазначена ділянка, яку продавали на аукціоні, розташована у Ямполі, що на території Мурованської сільради. Класифікація землі – землі промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони, цільове призначення – для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

Її початкова вартість становила 82 млн 375 тис. грн, проте перемогло акціонерне товариство «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Лев», запропонувавши 102 млн 700 тис. грн.

Окрім того, на аукціоні була особлива вимога – переможець зобов’язаний протягом п’яти років після придбання інвестувати від 100 млн євро на створення робочих місць та розбудову промисловості. Відтак для створенння робочих місць покупець повинен буде побудувати промислові підприємства. Такі матимуть змогу виготовляти будь яку продукцію, окрім алкогольних напоїв та тютюнових виробів. 

Згідно з даними аналітичної платформи YouControl, АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Лев» створили у Львові у 2020 році. Його керівником та власником крупного пакету акцій є львівський бізнесмен Олександр Свіщов. Також ця компанія займається трастами, фондами та подібними фінансовими суб'єктами.  

Нагадаємо, що львівський підприємець Олександр Свіщов у минулому був партнером іншого відомого львівського підприємця, в минулому депутата Львівської міської та обласної ради, Григорія Козловського, у ТОВ «Винниківська тютюнова фабрика».

Також нагадаємо, що у Львові вже вдруге намагаються продати складську будівлю, яка належить видавництву «Вільна Україна».

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!