Львівська ілюстраторка створила комікс про борщ

1161 0
Редакторками видання стали дві дослідниці української кухні: Маріанна Душар та Олена Брайченко.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Комікс про борщ намалювала львівська ілюстраторка Софія Сулій, а текст створила письменниця Євгенія Кузнецова. Він вийде друком вже влітку 2023 року. Про це повідомила Євгенія Кузнєцова.

В липні вийде друком «Коротка історія українського борщу». Як зазначила авторка тексту Євгенія Кузнєцова, це перший у світі комікс про борщ. Редакторками видання стали дві дослідниці української кухні: Маріанна Душар та Олена Брайченко.

«Хай ти пʼєш лавандовий раф і замовляєш додому суші, все одно, якщо в грудях твоїх тріпоче українське серце, у тебе виникне потреба зварити справжній борщ. Саме так сталося із Андрієм – простим хлопцем, який гідно прийняв борщевиклик. Цю книжку можна було б назвати «Одіссея борщу», якби Одіссей у своїх мандрівках ніколи не виїжджав за межі київської області, а відповіді на фундаментальні питання життя і смерті шукав у капустяних базарних рядах. Чи відкриється Андрію таємниця справжнього борщу? Ходіть подивіться. Він старався», – йдеться в описі до коміксу.

Одна сторінка коміксу/Фото: Євгенія Кузнєцова

Читайте також: Український борщ потрапив до рейтингу 20 найсмачніших супів за версією СNN

Нагадаємо, що український борщ увійшов до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує термінової охорони. Відповідне рішення ухвалили 1 липня на 5-му позачерговому засіданні Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини. Львівська кулінарна блогерка Пані Стефа поділилася рецептом галицького борща.

Зазначимо, що Tvoemisto.tv запитало дослідницю галицької кухні, авторку кулінарних книг Маріанну Душар про те, чому їжа для українців є не просто харчем і як завдяки їй зберегти традиції та пізнати культуру регіонів, звідки взявся «журєк» у Луганську, а pierogi ruskie – в Польщі та якою могла б бути наша кухня, якби не «совок».

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!