Львівська міськрада відклала створення комунального перевізника АТП-2

1930 0
Натомість місто закупить 150 автобусів на умовах лізингу для «АТП-1».
Фото Олександра Шутюка

Фото Олександра Шутюка

У Львівській міській раді поки що заморозили рішення про створення ще одного комунального перевізника «АТП-2». Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця юридичного департаменту ЛМР Гелена Пойонкевич.

«Прийнято таке рішення, бо наше "АТП-1" має штат, ліцензію. Ми створювали "АТП-2", бо не знали, як буде розвиватися ситуація із "АТП-1". Відповідно це був один зі способів захисту», — розповіла Гелена Пойонкевич.

Читайте також: Чому досі не оголосили конкурс перевізників у Львові

За її словами, пізніше вирішили придбати автобуси у лізинг для «АТП-1», тому створення ще одного комунального перевізника тимчасово відклали.

«До того, поки автобуси перебувають у лізингу, доки не буде оплачена вся сума коштів, автобуси залишаються власністю лізингодавця не лізингоодержувача, відповідно, на них стягнення накладене бути не може», — додала очільниця юридичного департаменту.

Як повідомлялося раніше, аби убезпечити автобуси від арешту, після закінчення терміну дії договору лізингу право комунальної власності на новий транспорт зареєструють за територіальною громадою Львова.

Додамо, що рішення про створення ЛК АТП-2 прийняли на засіданні виконавчого комітету 9 лютого, у зв’язку із блокуванням роботи та арештом майна АТП-1, через борг перед ТзОВ «Львівські автобусні заводи» у 28 млн гривень, придбані у 2009-2010 роках.

Читайте також: Чому проголошена урядом монетизація транспортних пільг є фікцією

Нагадаємо, згідно з ухвалою, строк лізингу становить 3 роки з дати укладення договору. У квітні ЛМР видалила 100 млн гривень на придбання великогабаритних автобусів. Ці кошти підприємство заплатить як частину першого внеску за автобуси МАЗ та «Електрон». Угоду про закупівлю автобусів підписали на початку червня. Тож новий рухомий склад має з’явитися на вулицях Львова до кінця року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!