Львівські лікарі виправили хлопчику з Донецька ваду, яку не вдавалося вилікувати 10 років

837 0
Вада заважала хлопчику їсти, пити та розмовляти.
фото: охматдит

фото: охматдит

Хірурги Центру дитячої медицини лікарні «Охматдит» виправили хлопчику з Донецька ваду обличчя, яку не вдавалося пролікувати 10 років. Про це повідомили у лікарні. 

У свої 10 років Русланові з Донеччини доводилося втрачати надію на одужання двічі. Вперше – удома, в Донецьку, коли операція для закриття розщілини губи не відбулася через проблеми з низьким гемоглобіном і вдруге у Дніпрі, коли таку ж операцію відмінили через високу температуру.

Хлопчик з багатодітної родини, у мами з татом 5 діток. Він народився з розщілиною губи і піднебінням, з першого року життя хлопчик погано набирав вагу, з віком вада все більше заважала йому їсти, пити, розмовляти. Мама Таня навчилася добре розуміти синочка, а ось іншим це важко і з віком проблема тільки посилювалася.

Зазвичай розщілину губи лікарі коригують у перші місяці, але в Руслана не виходило з лікуванням усі його 10 років. І причин немало, адже дитинство Руслана припало на війну – усе його життя дім потерпає від ворожих обстрілів, а його тато змушений захищати свою родину зі зброєю у руках.

Читайте також: Львівські лікарі виправили вроджений дефект піднебіння

Коли почалось повномасштабне вторгнення, мама Таня зібрала свою велику родину і переїхала з Покровського району на Донеччині до Хмельницької області. Тут родина пробує облаштувати собі побут, щоб дочекатися тата з війни. Уже тут мама дізналася про Центр і не вагаючись, вирішила зважитись на довгоочікувану операцію для Руслана.

Команда Центру запропонувала рішення: виправлення дефекту у 2 етапи і комплексну реабілітацію. Русланчику хірурги провели закриття дефекту губи. 

«Русланчику ми провели наше традиційне втручання – закриття дефекту губи. Такі операції краще робити немовляткам у 3-4 місяці,краще не відтягувати з операцією, аби не травмувати  дитину, адже потім у неї будуть труднощі у колективі. Усе пройшло добре, ми задоволені результатом», – розповіла щелепно-лицева хіругиня Центру Христина Погранична.

Уже за кілька тижнів Руслан з мамою повернуться до центру, щоб продовжити лікування – маленького пацієнта чекає ще одна, вже остання, операція і спеціальні заняття з логопедом у Клініці реабілітації дітей, щоб у нових умовах Руслан вчився говорити виразно і чітко.

Нагадаємо, у рамках спільної американсько-польсько-української медичної місії в Львівському центрі дитячої медицини було успішно проведено операцію з корекції складної розщілини губи для 3-місячного хлопчика з Тернопільської області.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!