Львівський "Електрон" залучить до свого виробництва дніпропетровський завод

2843 0
Етап завершення збору львівських трамваїв «Концерн Електрон» готовий поділити з Південним машинобудівним заводом імені Олександра Макарова. Про це розповів голова правління ПАТ "Концерн Електрон" Юрій Бубес.

Як відомо, Південний машинобудівний завод спеціалізується на виробництві ракет. Виготовляють їх «з нуля». Гордяться, зокрема, технологією вафельної оболонки ракети, оскільки цього секрету не знають навіть у США. Основним замовником цієї продукції є Росія. Проектні потужності – до 25 ракет на рік. Втім, зараз не виготовляють і 20% того, що можуть, пише ZAXID.NET.

«Зараз ми виготовляємо, ну, виготовляли, 5-6 ракет в рік. Це через те, що немає замовлень», – поскаржився головний інженер «Південмашу» В'ячеслав Дюков.

На заводі роблять й відомі супутники «Січ», теплові електростанції та сільськогосподарську техніку. Окрім того, виробляли на заводі й низькопідлогові тролейбуси. Втім, останнє замовлення було восени минулого року. Технології, розповіли на заводі, трохи застаріли. Тепер сучасні тролейбуси економлять до 40% електроенергії. Аби замовлень було більше, потрібна державна підтримка. Та навіть за нинішніх умов тут готові до співпраці, до прикладу, із львівським «Електроном».

Зі свого боку міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що коли «говорити про трамваї, тролейбуси, електробуси, то Львів може мати свою кооперацію у Дніпропетровську», – зазначив .

У Дніпропетровську «Електрон» планує створити філію, яка завершувала б остаточний збір трамваїв. Окрім того, це популяризувало українську продукцію у світі.

«Наші зусилля спільно з «Південмашем» будуть сприяти тому, що ми скоріше будемо виходити і на європейський ринок, і на азійський та інші ринки», – наголосив Юрій Бубес.

Остаточно домовитись планують під час візиту дніпропетровських гостей до Львова вже за два тижні. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!