У Львові фейкові інспектори виписують штрафи за порушення ПДР

3746 0
Управління безпеки міста звернулось до органів поліції для того, аби визначити особу шахрая.
Фото: lviv1256.com

Фото: lviv1256.com

У Львові діють шахраї, які під виглядом інспекторів з паркування незаконно виписують повідомлення про притягнення до адміністративної відповідальності. Як пояснюють в управлінні безпеки ЛМР, у повідомленні повинна бути та сама інформація, що і у Постанові, відповідно до ст. 283 Кодексу України про адміністративні правопорушення (окрім персональних даних власника транспортного засобу).

Йдеться про:

  • найменування органу (прізвище, ім’я та по батькові, посада посадової особи), який виніс постанову;
  • дату розгляду справи;
  • зазначення нормативного акта, що передбачає відповідальність за таке адміністративне правопорушення;
  • прийняте у справі рішення;
  • дату, час і місце вчинення адміністративного правопорушення;
  • транспортний засіб, який зафіксовано в момент вчинення правопорушення (марка, модель, номерний знак);
  • технічний засіб, яким здійснено фото або відеозапис (якщо такий запис здійснювався);
  • розмір штрафу та порядок його сплати;
  • правові наслідки невиконання адміністративного стягнення та порядок його оскарження;
  • відривну квитанцію із зазначенням реквізитів та можливих способів оплати адміністративного стягнення у вигляді штрафу.

 

Водночас повідомлення не містятЬ QR-коду для оплати. На сьогодні це перебуває в стадії розробки. Про запуск такої опції повідомлять на сайтах ЛМР, управління безпеки ЛМР та на Фейсбук-сторінці управління.

Читайте також: В Україні зросли штрафи за неправильне паркування. Деталі

Місто вже звернулось до органів поліції для того, аби визначити особу шахрая. Якщо ж ви знайшли на лобовому склі транспортного засобу повідомлення, що не містить усіх вищезазначених пунктів та містить QR-код, то не переходьте за посиланням та повідомте про це посадових осіб відділу інспекторів з паркування.

Нагадаємо, що до кінця вересня у Львові планують облаштувати близько 200 нових паркувальних місць, оператором яких є ЛКП «Львівавтодор». На облаштування одного паркувального майданчика потрібно близько 30 тисяч грн. На яких умовах сьогодні можна паркуватися у Львові та які завдання Плану дій ПСММ у сфері паркування хочуть реалізувати протягом кількох наступних років у місті, читайте у матеріалі Tvoemisto.tv.
 

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Щотижневі відеопрограми на актуальні львівську тематику у «Темі тижня» та питання всеукраїнського рівня у «Акцентах Твого міста» – на нашому YouTube-каналі.

Ольга Коваль

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!