Політична реклама

Львів'яни, яким за 45, можуть безкоштовно здобути вищу освіту

2079 0
Львiвський мiський центр зайнятостi запрошує скористатися можливiстю навчатися коштом служби зайнятостi. I навiть здобити вищу освiту, отримавши ваучер на навчання на суму до 11 470 гривень.

Про це розповiдає Iрина Кузовникова, заступник начальника вiддiлу органiзацiї профнавчання та самозайнятостi Центру.

Право на одноразове отримання ваучерів  у територiальних органах Державної служби зайнятостi мають право громадянам вiком понад 45 рокiв  за умови, що вони мають не менш як 15 рокiв страхового стажу i не досягли встановленого законодавством пенсiйного вiку.

Отримати ваучер на навчання може будь-яка людина, якiй за 45 рокiв, незалежно вiд того, зареєстрований це безробiтний чи не зареєстрований, фiзична особа - пiдприємець чи найманий працiвник.  Немає також прив'язки до мiсця реєстрацiї. Тому звернутися по ваучер на навчання людина може до будь-якого центру зайнятостi.

Не можуть ним скористатися ним хiба що особи, яким залишилось два роки до настання пенсiйного вiку, а також тi, хто закiнчив лишень школу, й люди, якi свого часу, перебуваючи на облiку служби зайнятостi, закiнчили курси перепiдготовки.

Ваучери видають на спеціальності у таких сферах, як будiвельна галузь, агропромисловий комплекс, транспортна iнфраструктура та iнформацiйнi технологiї.

Також є можливiсть здобувати й вищу освiту, отримавши ваучер на навчання на суму до 11 470 гривень - вона не повинна перевищувати десятикратного розмiру прожиткового мiнiмуму для працездатних осiб.

Оплата ваучера вiдбувається коштом Фонду загальнообов'язкового державного соцiального страхування України на випадок безробiття. Якщо ж плата за навчання у вишi бiльша, то оплату рiзницi компенсує особа чи працедавець.

Форму та мiсце навчання людина вибирає з перелiку навчальних закладiв, що мають лiцензiю на дiяльнiсть з надання освiтнiх послуг. Навчання за ваучером може вiдбуватися як стацiонарно, так i заочно.

Джерело: Експрес


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!