Мальта заборонила в’їзд навіть вакцинованим українцям

1132 0
Мальта додала Україну до темно-червоного переліку і заборонила в’їзд вакцинованим українцям.

Уряд Мальти 21 жовтня оновив перелік країн і додав Україну до «темно-червоного» списку. Це рішення означає, що в’їзд українцям з туристичною метою на Мальту заборонено. Заборона стосується і вакцинованих українців. Про це повідомляє Lowcostavia.com.ua.

При в’їзді на Мальту потрібно заповнити dPLF форму, в якій необхідно вказати країни, в яких ви перебували останні 14 днів. Якщо ви летите на Мальту, наприклад, з Італії (з якої в’їзд дозволено), але за останні 14 днів ви були в Україні, то для вас застосовуються правила як при в’їзді з темно-червоної країни – тобто діє заборона в’їзду з туристичною метою.

Якщо ж останні 14 днів ви перебували в країнах червоної зони, то ви можете в’їхати на Мальту за умови заповнeної dPLF форми та наявності цифрового сертифікату вакцинації. Визнають лише вакцини, схвалені EMA (Pfizer-BioNtech, Moderna, Oxford-AstraZeneca, Johnson&Johnson). Після вакцинації має пройти не менше 14 днів.

Читайте також: Відпочинок на морі. Умови виїзду українців за кордон

У серпні цього року Мальта визнала українські цифрові сертифікати про вакцинацію від коронавірусу і до цього часу дозволяла в’їзд вакцинованим українцям.

Подорож на Мальту з темно-червоних країн (включно з Україною) дозволена лише у особливих випадках. Для початку потрібно отримати дозвіл для подорожі на сайті travelauthorisation.gov.mt. Після отримання схвалення заповнити dPLF форму, зробити ПЛР тест і після в’їзду на Мальту відбути карантин 14 днів. Якщо ви не резидент Мальти, то карантин потрібно відбути в авторизованих готелях, з оплатою за кожну ніч проживання у розмірі 100 євро.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!