Мешканці Львівщини потрапили у реанімацію через вживання антифризу

1848 0
Не чекаючи на результати аналізів, лікарі відправили пацієнтів на гемодіаліз.
Фото умовне

Фото умовне

Двоє мешканців Львівщини потрапили в реанімацію Львівської обласної клінічної лікарні через вживання антифризу. Одразу після прибуття до медзакладу їх госпіталізували та взяли на гемодіаліз. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомила лікуюча лікарка Наталія Поврозник.

«Працівники агрофірми Золочівського району вживали алкоголь. Згодом, за їхіми словами, переплутали антифриз із рожевим лікером. Це спричинило погіршення стану здоров'я. Одного із них каретою «швидкої» доправили у лікарню. Медики одразу поставили катетер для того, щоб провести гемодіаліз, оскільки завданням було якнайшвидше вивести антифриз з організму. Ми не чекали результатів аналізів, а одразу госпіталізували у реанімаію», – каже лікарка.

За її словами, здебільшого процедура гемодіалізу триває близько 2 год, проте у цьому випадку довелося проводити його протягом 6 годин. 

Читайте також: Львівські лікарі видалили ракову пухлину із мозку дитини

Ще один працівник, який також вживав антифриз, потрапив у лікарню значно пізніше – минуло понад 24 години з моменту вживання антифризу, що спричинило загрозу його життю. 

«Спершу він відмовився їхати у лікарню. Але я розуміла, що цього пацієнта вже мали б привезти на стаціонар у важкому стані, бо минуло більше ніж 24 години. У Буській лікарні зазначили, що його направили у відділення неврології із попереднім діагнозом інсульт», – пояснила Наталія Поврозник.

Через відсутність катетерів у медзакладі чоловіка доправили у Львівську обласну клінічну лікарню. Там йому провели діаліз, не чекаючи результатів аналізів. Медики кажуть, що його врятувало вживання спирту після антифризу, бо у таких випадках пацієнти, здебільшого, не виживають.

«Якщо говорити про симптоми, то у чоловіків було надмірне збудження, або навпаки – гальмування. Було ураження центральної нервової системи», – зазначила лікарка.

Читайте також: Е-рецепти на ліки – уже з квітня. Яких змін чекати

Першою допомогою у таких випадках в домашніх умовах можуть стати напої з вмістом етанолу, які нейтралізують дію антифризу, а згодом їхати у центр, де є гемодіалізна терапія.

Нагадаємо, що у львівській лікарні святого Миколая медики врятували 9-річного хлопчика, який не міг дихати. У нього було патологічне звуження трахеї – отвір був менший за 2 мм. 

Ірина Давосир

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!