У Львові виділили понад 56 млн грн на відновлення будинків, які постраждали від ракетного удару

1407 0
А також спростили надання матеріальної допомоги на тимчасове проживання мешканцям зруйновах будинків.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Виконавчий комітет ЛМР сьогодні, 21 липня, виділив кошти із резервного фонду на відновлення будинків на Стрийській. А також спростив надання матеріальної допомоги на тимчасове проживання на час відселення мешканців. 

Як йдеться у повідомленні, у Львові провели обстеження цих будинків та визначили кошториси по усіх роботах, які необхідно провести. Комісія погодила виділити 56,3 млн грн на ремонти дахів, заміну вікон, на ремонт перегородок у 14 будинках, 13 з яких є пам’ятками архітектури. У них, до речі, встановлять дерев’яні вікна.

Читайте також: Де постраждалим від ракетної атаки у Львові подати документи на компенсацію 

Зокрема, виконком спростив надання матеріальної допомоги на тимчасове проживання мешканцям зруйновах будинків. У порівнянні з попередньою редакцією рішення виконкому, спрощено перелік документів, які мали подати мешканці, щоб отримати допомогу на проживання.

Також уже затвердили 18 осіб, які звернулися за матеріальною допомогою та отримають виплати. У мерії передбачають, що мешканці інших квартир також подадуть документи на допомогу. Виплачуватимуть її доти, доки їхні будинки не відновлять. Щоб отримати допомогу, необхідний пакет документів треба подати у будь-який ЦНАП. Якщо у мешканця немає документу про право власності то його витягнуть з реєстру речових прав.

Читайте також: «Я пішла шукати кицю – так і зберегла своє життя»

Нагадаємо, у ніч на 6 липня у Львові почалася повітряна тривога. Згодом у місті пролунала серія гучних вибухівТут ми зібрали усю інформацію щодо наслідків вибухів у Львові. Мешканцям будинків, які зруйнувало ракетним ударом 6 липня, щомісяця виплачуватимуть матеріальну допомогу.  Зокрема, мешканці однокімнатних квартир отримуватимуть 10 тисяч гривень компенсації, двокімнатних – 12 тисяч гривень, а трикімнатних – 15 тисяч гривень. Постраждалим, які проживають у гуртожитках чи модульному містечку, також виплачуватимуть такі компенсації.

Також для мешканців працює тимчасовий виїзний пункт Центру надання адміністративних послуг. Там можна подати документи на компенсацію за пошкоджене майно, а також простір у Стрийському парку, де працюють міжнародні та благодійні фонди, що надають фінансову підтримку постраждалим.

Tvoemisto.tv побувало на місці події та поспілкувалося із постраждалими мешканцями. Детальніше про це читайте за посиланням.

Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!