Матеріальну допомогу отримають мешканці 18 із 58 квартир, що зруйновані від ракетного удару у Львові

759 0
Вони звернулися до міськради щодо відшкодування коштів за тимчасова житло.
Фото Івана Станіславського/ Твоє місто

Фото Івана Станіславського/ Твоє місто

Перші 18 мешканців квартир на вулиці Стрийській, що зруйновані внаслідок ракетного удару 6 липня, отримають матеріальну допомогу від Львівської міськради. Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 21 липня, під час засідання виконкому ЛМР.

Відшкодування отримають мешканці, які напередодні подали відповідні документи до ЦНАПів. Загалом, пошкоджень зазнали 58 квартир. Мешканців, які звернуться за допомогою пізніше, внесуть у перелік надання відшкодування. Вони отримуватимуть кошти щомісячно доти, доки не будуть відремонтовані і відновлені їхні будинки.

«Маємо 9 мешканців з однокімнатних квартир, 8 – з двокімнатних і 1 – з трикімнатної. Отож, мешканець, який проживав в однокімнатній квартирі, теоретично, повинен винайняти однокімнатну квартиру і виплата йому становитиме 10 тис. грн. Мешканець, який проживав у двокімнатній квартирі, отримає 12 тис. грн, а власник зруйнованої трикімнатної квартири –  15 тис. грн. Якщо ж мешканець, який проживав в однокімнатній квартирі, винайме собі дво- чи трикімнатну, то ми йому виплачуємо 10 тис. грн, а решту від доплачує сам», – зазначила  заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Нагадаємо, у ніч на 6 липня у Львові почалася повітряна тривога. Згодом у місті пролунала серія гучних вибухівТут ми зібрали усю інформацію щодо наслідків вибухів у Львові.

Читайте також: Небайдужі львів'яни пропонують допомогу постраждалим від ракетного удару. Куди звертатися 

Також додамо, що комісія з надзвичайних ситуацій прийняла рішення виділити 100 мільйонів грн на відновлення зруйнованих помешкань унаслідок ракетного удару. 

Tvoemisto.tv побувало на місці події та поспілкувалося із постраждалими мешканцями. Детальніше про це читайте за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!