Міноборони Британії пояснило, чому білоруські війська не вступили у війну на підтримку росії

3806 0
Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко, ймовірно, хоче уникнути прямої військової участі через ризик західних санкцій, помсти ЗСУ та можливим невдоволенням білоруськими військовими.
Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко і президент росії володимир путін

Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко і президент росії володимир путін

На початку цього місяця білорусь оголосила про розгортання сил спеціальних операцій уздовж кордону з Україною, а також підрозділів протиповітряної оборони, артилерії та ракетних військ на полігонах на заході країни.

«Присутність білоруських сил біля кордону, ймовірно, зафіксує українські війська, тому вони не можуть розгортатися для підтримки операцій на Донбасі», – пояснюють у Міністерстві оборони Великої Британії в Твіттері.

Читайте також: Колишній радник путіна назвав, що могло б зупинити війну

Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко, ймовірно, за даними розвідки Британії, балансує підтримку російського вторгнення з бажанням уникнути прямої військової участі з ризиком західних санкцій, українською помсти та можливим невдоволенням білоруськими військовими.

Читайте також: Україна змінює цілі у війні – йдеться про звільнення всіх наших територій

Додамо, що, незважаючи на попередні припущення, на сьогодні білоруські сили не були безпосередньо залучені до конфлікту. Проте білоруська територія використовувалася як плацдарм для початкового наступу росії на Київ і Чернігів. Росія також виконувала повітряні вильоти та ракетні удари з білорусі.

Нагадаємо, у звіті розвідки Міноборони Великої Британії вже повідомляли, що росія може використати військові навчання в білорусі для стримування військ України. Білоруські сухопутні війська переміщувалися з гарнізонів у поля для навчань. Таке переміщення відповідає сезонним нормам, оскільки на травень у білорусі припадає кульмінація циклу зимових тренувань. У розвідці йшлося, що росія, ймовірно, намагатиметься збільшити загрозу від цих навчань для України, щоби стримати українські війська на півночі, не даючи їм переміститися для битви за Донбас.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!