Київ

ССО просили Буданова допомогти підозрюваному в корупції депутату Трубіцину виїхати з України – Схеми

926 0
Раніше в українській розвідці відповідали, що випустили депутата на прохання іншої структури та відмовлялися її називати.
Владислав Трубіцин. Фото з відкритих джерел

Владислав Трубіцин. Фото з відкритих джерел

Сили спеціальних операцій ЗСУ підтвердили, що ініціювали виїзд за кордон депутата Київради Владислава Трубіцина, якого наразі обвинувачують у корупції, про що раніше розповідало NV джерело у військовій розвідці. Про це повідомляє проєкт Схеми в п’ятницю, 2 червня.

У ССО в коментарі журналістам розповіли, що в січні 2023 року просили керівника ГУР Міноборони Кирила Буданова допомогти Трубіцину і ще чотирьом людям виїхати як волонтерам для забезпечення ССО «спеціальним обладнанням».

«Звернення дійсно було ініційоване командуванням Сил спеціальних операцій в січні 2023 року. Мета цього звернення – виїзд за кордон Владислава Трубіцина як представника благодійного фонду Рідна Оболонь та ще чотирьох осіб, теж від цього фонду. Виїзд потребував виконання ним та групою осіб спеціального завдання щодо забезпечення ССО спеціальним обладнанням. На жаль, характер завдання не може бути розкритим, так як містить дані, що становлять службову таємницю», – уточнив представник ССО Олександр Кіндратенко.

Схеми отримали від своїх джерел в оборонних структурах копію клопотання ССО до ГУР. У документі зазначено, що період виїзду п’яти людей, серед яких Трубіцин, — із 28 січня до 25 травня.

«Чому так? Тому що там було, крім Трубіцина, ще чотири особи. Кожна з цих осіб виїжджала, скажімо так, у різні проміжки часу, тому нас попросили, щоб ми зробили один загальний документ на всіх», — пояснив Кіндратенко.

Представник ССО додав, що, коли структура зверталася до ГУР, Трубіцина попередили про правила перетину кордону, термін повернення та відповідальність у разі порушень. Також на момент звернення жодних обмежень щодо виїзду Трубіцина не було, інакше Держприкордонслужба б не випустила його за кордон.

«Ми сприяли виїзду за кордон задля благих цілей, а саме забезпечення підрозділів ССО всім необхідним для боротьби з ворогом. Ми вкрай негативно ставимось до того, що ця особа скористалась таким приводом під час війни у своїх особистих цілях і не повернулась в Україну задля виконання процесуальних обовʼязків у суді», – сказав Кіндратенко.

Нагадаємо, Трубіцин, якого звинувачують в організації корупційної схеми та отриманні хабаря, 13 травня виїхав з України.

25 травня Трубіцина виключили з фракції «Слуги народу». Трубіцин повідомив близькому колу, що поїхав за кордон робити операцію зі стентування. Дозвіл на виїзд йому надала нібито одна зі спецслужб.

Читайте також: скільки чоловіків щодня перетинають західний кордон через систему шлях

9 лютого 2022 року НАБУ затримало депутата Київради Владислава Трубіцина, одного з його помічників, трьох керівників київських КП та підприємця під час отримання хабаря в 1,2 мільйона гривень, депутат намагався утекти на автомобілі. Трубіцин нібито вимагав вказану суму у підприємця, а натомість обіцяв видати дозволи на вуличну торгівлю в різних районах Києва.

Згодом суд відправив Трубіцина під варту на два місяці. 15 лютого 2022 року стало відомо, що Трубіцин вийшов під заставу. Він заявляв, що на час слідства вийшов зі складу партії «Слуга Народу».

11 жовтня 2022 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура за матеріалами досудового розслідування Національного антикорупційного бюро України закінчила слідство та скерувала до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті справу про хабарництво.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!