Мирний пікет у Львові та чи вистачить в Україні енергоресурсів для проходження зими. Підсумки доби

871 0
Нині 13 листопада та 628 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 69 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 9 ударів по районах зосередження противника. Уражено 3 ворожих склади боєприпасів.

Також протиповітряною обороною знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Читайте також: Волонтерка Аліна Голуб самотужки збирає гроші на дрони для ЗСУ. Аліна Голуб народилася на Донеччині, мешкала в Харкові та Сумах, наразі вона у Варшаві, збирає гроші на потреби військових. Тvoemisto.tv поговорило з Аліною про волонтерство інтровертів, важливість маленьких кроків, дружньої підтримки та креатив.

Та: У Львові сталася пожежа в квартирі, де проживав засуджений за підтримку війни. Квартира вигоріла вщент, проте її мешканця вдалось врятувати.

Ключові події:

1. Відбувся мирний пікет біля Оперного театру у Львові. Люди вимагали демобілізації військових та визначення конкретних термінів служби.

«Ця вимога не про те, що треба всім скласти лапки й піти з фронту. Багато хто з військових за власним бажанням не скористається цим правом, але воно має в них бути! Наявність правового визначення термінів служби надає самим військовим і їхнім сім’ям точку опори», – повідомила одна з організаторок раніше.

Читайте також: Нині вшанують пам’ять Івана Липи у Львові. Програма заходів. Йдеться про екскурсії, лекції та відкриття виставки;

2. «Україні вистачить енергоресурсів, щоб пережити цю зиму», – Міненерго. «Нам вистачить енергоресурсів, в цьому плані ми спокійно себе почуваємо. Питання у тому, наскільки майбутні атаки можуть вплинути на постачання», – зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

Також він додав, що влада врахує попередні помилки, а отже матиме більше шляхів для розв’язання проблем.

На цю ж тему«Маємо бути готовими до того, що ворог може збільшити кількість ударів по інфраструктурі», – Зеленський. Президент зазначив, що вся увага України має бути зосереджена на захисті держави та відповідях терористам.

Читайте також: В Україні затвердили нові правила перетину кордону для вантажівок. Що змінилося. У систему для перетину кордону «єЧерга» тепер записатися можуть лише верифіковані автомобілі;

3. В Україні заборонили 16 російських медіаресурсів. Перелік. За результатами моніторингу вони не можуть транслюватись в Україні.

Читайте також: Дві компанії зі Львівщини оштрафували за змову на закупівлі для реконструкції школи. Йдеться про реконструкцію з розширенням школи № 41 в Брюховичах;

4. Українцям знову надали можливість відкривати лікарняний дистанційно. Як це зробити. Однак лише на 5 днів.

Читайте також: Понад 20 українців зі Львова та інших міст відправили на лікування за кордон. Серед відправлених пацієнтів є люди з мінно-вибуховими пораненнями та онкопацієнти.

Та: Як правильно провадити профілактику онкологічних захворювань. Пояснення онколога. Рак буває абсолютно різний, і для його ідентифікації та якомога швидшого лікування потрібно регулярно обстежуватися у лікарів. Про це під час медичного ток-шоу «Консиліум» Тvoemisto.tv розповів генетик, керівник відділення онкології медичної лабораторії «Діла» Дмитро Шапочка та лікар-онколог медичного центру «Дельта Мед» Ярина Шан;

5. Директором Дому Франка знову обрали Богдана Тихолоза. Відбувся відкритий конкурс на заміщення посади.

Читайте також: У Карпатах випала велика кількість снігу, а температура тримається нижче 5 градусів морозу. Туристів просять утриматися від походів у гори та відкласти подорож до більш сприятливих погодних умов.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!