Київ

На Борщагівці в Києві ремонтують магістральний трубопровід

643 0
Для заміни тепломереж Київтеплоенерго використовує сучасні попередньо ізольовані труби європейського зразка.
Фото: «Київтеплоенерго»

Фото: «Київтеплоенерго»

На Південній Борщагівці «Київтеплоенерго» розпочало реконструкцію зношеної магістральної тепломережі, що забезпечує теплом та гарячою водою мікрорайон. Про це повідомляє «Київтеплоенерго».

Роботи ведуться на вул. Кільцева дорога, де за останні роки сталось шість пошкоджень тепломережі.

«Магістральний трубопровід діаметром 800 мм має стратегічне значення для теплопостачання усього житлового масиву, тому було прийнято рішення про його перекладку. Замість старих прокладуть понад 200 м нових труб магістральної тепломережі», - йдеться у повідомленні.

На період ремонтних робіт споживачів під’єднали до  іншого теплоджерела, щоб зберегти постачання гарячої води мешканцям Південної Борщагівки.

Для заміни тепломереж Київтеплоенерго використовує сучасні попередньо ізольовані труби європейського зразка. Вони оснащені спеціальними датчиками системи аварійної сигналізації, яка у випадку пошкодження трубопроводу дозволить з високою точністю визначити місце пошкодження і максимально локалізувати територію розриття. Строк експлуатації таких трубопроводів – 40-50 років.

Нагадаємо, я зазначали у КП, на сьогодні 80% теплових мереж у Києві вичерпали свій нормативний термін експлуатації і потребують заміни. З 2019 року «Київтеплоенерго» замінило близько 450 км тепломереж на найбільш аварійних ділянках. Замість старих прокладають нові попередньо ізольовані труби із запірною арматурою європейського зразка.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!