На фасаді львівського ліцею встановлять інформаційну таблицю Герою Ярославу Юнику

779 0
Він захищав Україну на фронті від 2014 року.
Фото: виконком ЛМР

Фото: виконком ЛМР

У Львові, на фасаді ліцею № 8 Львівської міської ради з метою увіковічення пам’яті учасника бойових дій Ярослава Юника встановлять інформаційну таблицю про Героя. Рішення погодили сьогодні, 27 вересня, під час засідання виконкому ЛМР.

«Йдеться не про встановлення меморіальної таблиці, а, власне, інформаційної про те, що тут навчався Герой України Ярослав Юник. Таблицю встановлять згідно із визначеними стандартами», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Нагадаємо, що боєць загинув 28 вересня у бою з російськими загарбниками. 

Для довідки: 

Ярослав Юник (25.04.1986-28.09.2022) – львів’янин, навчався у ліцеї №8 ЛМР. Закінчив Національний університет «Львівська політехніка». Після завершення навчання вступив на строкову службу. Із 2014 року брав участь в Антитерористичній операції у лавах Національної гвардії України. Останні роки Ярослав Юник працював у одній із військових частин Національної гвардії.

Після початку повномасштабного вторгнення добровольцем став на захист України та боронив незалежність у складі 49-го окремого стрілецького батальйону Сухопутних військ Збройних Сил України «Карпатська Січ». У Ярослава Юника залишилися дружина, донька та батьки.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!