Хто такі Герої України і скільки їх та десятки тендерів на майже 200 млн грн за тиждень на Львівщині. Підсумки доби

1536 0
Нині 26 вересня та 580 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: Президент країни-агресора володимир путін дав своєму міністру оборони сергію шойгу термін до жовтня спинити контрнаступ ЗСУ, про це повідомляє «Інститут вивчення війни» з посиланням на інсайдерське джерело.

Зазначається, що заява інсайдера може свідчити про те, що російське військове командування, можливо, віддає накази про безперервні контратаки в надії довести український контрнаступ до кульмінації, навіть якщо це буде коштувати великих втрат для російського військового потенціалу.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 25 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділами ракетних військ завдали 12 ударів по районах зосередження противника, а також 7 по його ЗРК. Уражено 9 артилерійських засобів, склад боєприпасів та ворожу станцію РЕБ.

Уночі окупанти знову атакували Україну дронами-камікадзе типу «Shahed-136/131». Інформація щодо наслідків цієї тератаки уточнюється.

Читайте також: У Львові ексочільник оборонного заводу викрадав цінні деталі ППО. Така діяльність посадовця призвела до фактичного «роззброєння» декількох комплексів української ППО на суму майже 2,4 млн бюджетних грн.

Та: На Львівщині створять п’ятдесят мобільних груп для збиття «Шахедів» – ОВА. Їх хочуть організувати до 15 жовтня.

Акцент дня: «Мій тато – Герой». Як на Львівщині присвоюють звання та які бувають відзнаки та нагороди. Від початку повномасштабної війни до середини вересня цього року президент Володимир Зеленський підписав 178 указів про присвоєння українцям та українкам звання Герой України, з них на Львівщині лише Тарасові Бобаничу та Павлові Сбитову. Це державна нагорода України найвищий ступінь відзнаки за здійснення героїчного вчинку або трудового досягнення, а для військових – за мужність та героїзм, виявлені під час захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України. На жаль, часто посмертно. Хто є Героєм України, чи легко отримати цю нагороду, які ще відзнаки та нагороди можуть отримати військові, дізналося Тvoemisto.tv.

Ключові події:

1. Застава у 3,9 мільярда. Суд залишив запобіжний захід Коломойському без змін. Олігарха прийшли підтримати ексміністр культури Ткаченко та працівники «1+1».

Читайте також: На Львівщині за останній тиждень оголосили десять великих тендерів на майже 200 млн грн. Перелік. У Tvoemisto.tv переглянули, які тендери, ціна яких переважає за 10 млн грн, публікували на ресурсі Prozorro державні установи минулого тижня, а саме з 18 по 22 вересня. У переліку за сумою витрат лідирує Львівське комунальне підприємство «Львівводоканал»;

2. Чи готові заклади профтехосвіти Львівщини до відключень світла. 31 заклад отримав генератори потужністю 7 кВт, а ще чотири – потужністю до 50 кВт.

Читайте також: У Львові відремонтували укриття на 300 осіб, яке не діяло понад 60 років. На вулиці Городоцькій, що поблизу цирку, відновили укриття, яке не діяло 64 роки. Тут провели сучасні комунікації та встановили спецсистему автоматичного відкриття дверей, облаштували різні зони, зокрема для дітей та комфортного відпочинку.

Та: КМДА обіцяє жителям пошкодженого «Шахедом» будинку на Жилянській по кілька мільйонів. Наразі триває експертиза пошкоджень;

3. Три ділянки на території парку Микільська Слобідка в Києві виставили на продаж під забудову. За рішенням Київради, на вказаних ділянках має бути парк відпочинку.

На цю ж тему: 200-літня будівля на Набережно-Хрещатицькій в Києві отримала охоронний статус. Раніше з будівлі почали знімати покрівлю.

Читайте також:: Нині декілька вулиць Львова залишиться без води. Перелік адрес. З 10:00 до 18:00 год. буде припинено подачу води в Сихівський район міста.

Та: На Львівщині змінили графіки руху двох електричок. Через ремонти електрички Львів – Мостиська-ІІ та Тернопіль – Підволочиськ курсуватимуть за новим розкладом;

4. У Львові дівчинці пересадили нирку від 9-місячного немовля. Немовля стало наймолодшим донором в Україні.

Читайте також: У Львові працюють безкоштовні репетитори для старшокласників. Хто може скористатися. Можна вивчати українську мову, математику та історію України.

Та: У Львові Домівка врятованих тварин потребує коштів. Як допомогти. Львівські волонтери збирають кошти, аби допомогти чотирилапим;

5. Стало відомо, коли попрощаються з матір’ю Кузьми. Похорон відбудеться нині о 14:30 в Брюховичах у Церкві Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, що на вул.Отця Іздрика,6.

Читайте також: У львівському Домі Франка проходить виставка старовинних вишиванок. Це експонати з родинної колекції та речі односельців.

Погода у Львові: Якою буде погода у Львові на тижні. Прогноз синоптиків. 26 – 27 вересня у місті прогнозують мінливу хмарність. Без опадів. Уночі 9 – 14°, вдень становитиме 22 – 27°. 28 – 29 вересня опадів у Львові не прогнозують. Уночі 8 – 13°, вдень підніметься 28° тепла.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!