На Херсонському напрямку загинув воїн зі Львівщини. Сьогодні з ним попрощаються

8325 0
Захисник тривалий час вважався зниклим безвісти.
фото умовне

фото умовне

Під час захисту України від ворога загинув дрогобичанин Олег Штурипіта. Про це повідомила пресслужба Дрогобицької міської ради. 

Олег народився 23 грудня 1998 року в Дрогобичі. У 2014 році він закінчив Опарівську гімназію, в цьому ж році вступив у Львівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут. У 2017 році по закінченні ліцею вступив до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. У 2021 році закінчив академію і був скерований на проходження служби. В цьому ж році у складі свого підрозділу був направлений в зону бойових дій. Захищав Україну у складі ВЧ А-0667. Був заступником командира роти з морально-психологічного забезпечення.

Загинув воїн ще 30 березня 2022 року поблизу населеного пункту Олександрівка Херсонської області, однак тривалий час вважався зниклим безвісти. Із рідних у воїна залишились батько, дві бабусі, дідусь.

Прибуття траурного конвою з тілом загиблого Героя відбудеться сьогодні, 6 жовтня. Зустрінуть воїна на Перехресті Героїв о 14:30. О 15:00 відбудеться загальноміське прощання з загиблим на площі Ринок, після чого проведуть чин похорону в Катедральному соборі Пресвятої Трійці. Поховають Героя на Алеї Слави.

Нагадаємо, Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!