Київ

На Київщині комунальники планували «розпиляти» 1 млн грн на закупівлі солі для доріг, — БЕБ

732 0
Закупівлі скасували
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У Київській області два комунальних підприємства планували придбати технічну сіль вдвічі дорожче ніж на ринку. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Бюро економічної безпеки (БЕБ).

Спеціалісти бюро виявили, що два комунальних підприємства на Київщині проводили тендери з закупівлі 278 тонн кам’яної технічної солі. Посадовці одного з них планували витратити на придбання солі – 1 млн, а іншого – 1,8 млн гривень.

«Співробітники БЕБ проаналізували ринкові ціни та з’ясували, що в обох випадках ринкова вартість солі є майже вдвічі нижчою. Розпорядникам державних коштів були направлені листи з рекомендацією переглянути доцільність проведення закупівель», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що рекомендації були враховані комунальними підприємствами, товар придбано у два рази дешевше.

Нагадаємо, посадовицю однієї із міських лікарень Київщини  підозрюють у закупівлі 6 апаратів штучної вентиляції легень за цінами завищеними у декілька разів. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!