Київ

На Київщині уламки російських ракет пошкодили 5 житлових багатоповерхівок, є загиблі і поранені

600 0
2 людини загинули ще 11 поранені

Внаслідок падіння уламків ракет в м. Вишневе пошкоджено 5 багатоквартирних будинків. Про це повідомив голова Київської ОДА Руслан Кравченко в Facebook.

У місті  організовано евакуацію людей до найближчих пунктів обігріву, з людьми працюватимуть психологи ДСНС. Також, проводиться робота з розгортання мобільного пункту обігріву, зазначає Руслан Кравченко.

У повідомленні йдеться, що в деяких населених пунктах пошкоджено низку приватних будинків, понад 60 автомобілів. Через падіння уламків також сталася пожежа в недобудованій церкві, пошкоджено декілька підприємств та складських приміщень. Крім того, ушкоджень зазнав один з обласних медзакладів. Пацієнтів наразі переводять до іншого обласного медзакладу.

За оперативною інформацією, 2 людини загинули ще 11 поранені, зокрема одна дитина. Їм надається вся необхідна медична допомога.

У низці населених пунктів області також виникли проблеми з енергопостачанням. Зокрема, в Броварському, Бучанському, Фастівському та Вишгородському районах.

Кравченко зазначив, що в області працюють пункти незламності. Обʼєкти критичної інфраструктури поступово переходять на альтернативне живлення – генератори.

Він додав, що до ліквідації наслідків вже підключаються міжнародні фонди. Заміну вікон у пошкоджених будинках здійснюватиме фонд GEM.

2 січня, тривога сумарно тривала майже 6 годин. Спочатку ворог запустив на Київ приблизно півтора десятка баражуючих боєприпасів типу «Shahed», а слідом за ними понад півтора десятка стратегічних бомбардувальників Ту-95МС запустили групами та хвилями крилаті ракети Х-101/Х555Х-55. Одночасно із заходом ракет на Київ, понад десять літаків Міг-31К запустили по столиці аеробалістичні ракети Х-47М2 «Кинджал». Сили ППО уразили усі БпЛА «Shahed» та понад 6 десятків ракет Х-101/Х555Х-55 та десяток Х-47М2 «Кинджал».

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!