Київ

На Київщині відкрили перший модульний фельдшерський пункт замість зруйнованого окупантами

660 0
Тимчасовий фельдшерський пункт має два приймальні кабінети та технічне приміщення.
Фото: Бишівська територіальна громада / Facebook ·

Фото: Бишівська територіальна громада / Facebook ·

У Ясногородці, що за 30 кілометрів від Києва, відкрили перший модульний медичний пункт. Про це повідомила заступниця голови Київської міської ради Тетяна Семенова.

Ясногородка – найбільш постраждале від бомбардувань село в Фастівському районі. Тут вибухами пошкоджено більше 200 житлових будинків та майже півсотні знищено повністю. Серед постраждалих будівель був ФАП.

Проєкт будівництва тимчасового медпункту реалізували завдяки співпраці з громадянином Чеської республіки Йозефом Ондерки, який передав 31 тисячу євро та українськими благодійниками. Будівлю модульного фельдшерського пункту звів фонд Reinvent Ukraine, який спеціалізуються на відновленні пошкодженої соціальної інфраструктури.

Фельдшерський пункт площею 48 квадратних метрів має зону очікування, два приймальні кабінети та технічне приміщення. На вікнах встановили захисні ролети, які відкриваються зсередини задля безпеки.

Також пункт облаштували для комфортного переміщення батьків з колясками та людей з обмеженими фізичними можливостями на візках. 

Фото: Бишівська територіальна громада / Facebook · 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!