На Львівщині 62 вчителі початкової школи складатимуть ЗНО

3218 0
Ті, хто матиме високі бали, протягом трьох років матиме надбавку до зарплати.
Фото: uk.etcetera.media

Фото: uk.etcetera.media

31 жовтня відбудеться ЗНО для вчителів початкової школи. На Львівщині до участі у ньому зголосились 62 педагоги, розповіла під час брифінгу керівниця ЛРЦОЯО Лариса Середяк, передає Tvoemisto.tv.

Читайте також: МОН оприлюднило ЗНО на 2020 рік

За словами Лариси Середяк, це перше тестування. Вчителі реєструвались на нього добровільно. Протягом літа вони мали можливість у своїх електронних кабінетах ознайомитись із прикладами тестів, що стосуватимуться методики викладання, педагогіки, професійних завдань учителя.

«Ті, хто успішно пройде це тестування, з 1 січня матимуть надбавку до зарплати у розмірі 20% від посадового окладу», – зазначає Лариса Середяк.

Раніше ішлося про те, що таку надбавку педагогам виплачуватимуть протягом трьох років, що діє отриманий після ЗНО сертифікат.

Читайте також: Топ-20 шкіл Львова, чиї учні мають високі бали ЗНО

Керівник УЦОЯО Валерій Бойко, який також був на брифінгу, розповів, що Центр зайнявся моніторингом і дослідженнями якості освіти в початковій школі. З 31 жовтня до 31 листопада саме на Львівщині відбуватиметься пілотаж, під час якого підготують завдання для другого етапу моніторингу якості початкової освіти в Україні.

«Із подальшим впровадженням концепції НУШ ми будемо вивчати якість викладання і вивчення предметів також в базовій школі, а потім дійдемо до профтехосвіти», – говорить Валерій Бойко.

Читайте також: ЗНО з математики стане обов'язковим із 2021 року

Він також нагадав, що незабаром запрацює Державна служба якості освіти: вже зареєстровано юридичну особу і формується штат працівників.

Олександра Бодняк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!