На Львівщині виявили спробу витоку таємної інформації з оборонного підприємства

964 0
Через це могло статися масштабне розголошення інформації з обмеженим допуском у сфері оборони.
Фото: shutterstock

Фото: shutterstock

Контррозвідники Служби безпеки України виявили та блокували спробу витоку таємної інформації з оборонного підприємства Львівщини. Про це повідомили в управлінні СБУ у Львівській області .

Зазначимо, що згідно з даними слідства, Міноборони України, в межах реалізації однієї з таємних оборонних програм, залучило приватне підприємство Львівщини. Але, як зазначають в пресслужбі, керівництво цього підприємства не вжило належних заходів для охорони державної таємниці.

Читайте також: У Львові викрили схему розкрадання 6 млн на рекультивації полігону 

«Така халатність могла створити передумови до масштабного розголошення інформації з обмеженим допуском у сфері оборони»,  йдеться у повідомленні.

Наразі слідчі Служби повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 328 (розголошення державної таємниці) Кримінального кодексу України.

Додамо, що в контексті гібридної війни із Росією кібербезпека стала дуже важливою темою в українському соціумі та ЗМІ. Tvoemisto.tv розпитало викладачку Українського католицького університету Надію Баловсяк про те, яку загрозу хакерські атаки становлять для об’єктів критичної інфраструктури, пересічних громадян, як використовують вкрадені дані та як правильно убезпечитися від гіпотетичної хакерської атаки.

Читайте також: У кіберпросторі Росія вже атакує Україну, – експертка з кібербезпеки

Нагадаємо, у Львові почастішали також випадки повідомлень про замінування, зокрема вчора, 1 лютого, анонім повідомив про замінування кількох вулиць. Напередодні також шукали вибухівку у ліцеї на Сихові, а день перед тим у Львові повідомили про замінування технологічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка». Також згодом повідомляли про замінування низки торгових центрів. 

У заяві СБУ 21 січня йшлося про те, що за хвилею псевдомінувань по всій країні стоїть РФ, яка намагається розхитати ситуацію в Україні зсередини. Спецслужби Російської Федерації активно використовують псевдомінування об’єктів соціальної сфери та критичної інфраструктури, як один із елементів гібридної війни для посилення тиску на Україну. Якщо упродовж всього 2021 року СБУ зафіксувала понад 1100 завідомо неправдивих анонімних повідомлень, то з початку 2022 року їх надійшло вже більше 300. Наразі жодне з них не підтвердилось.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!