На Львівщині керівники комунальних підприємств завдали екологічних збитків на 2,5 млн грн

701 0
Діяльність підприємств спричинила забруднення однієї з річок регіону патогенними мікроорганізмами.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

На Львівщині керівників двох комунальних підприємств підозрюють у  діяльності, яка спричинила масштабне екологічне забруднення земель. Про це повідомила Служба безпеки України.  

Оперативники задокументували схему зловживання службовим становищем та фальсифікацію документів, яку проводили фігуранти. Мова йде про прикриття незаконної діяльності шляхом укладання фіктивних договорів на вивезення сміття.

Об’єм несанкціоновано вивезеного сміття сягає близько 48 тис. куб.м. Таким чином підприємства забруднили територію прибережної захисної смуги збудником харчових отруєнь.

Читайте також: На Львівщині чоловік зрізав вікові ясени на території природно - заповідного фонду

Обом директорам комунальних підприємств повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ст. 236 (порушення правил екологічної безпеки) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що приватне акціонерне товариство «Львівський локомотиворемонтний завод» сплатило 874 тис. грн штрафу за забруднення земельних ресурсів на території Львова.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!