Цьогоріч на Львівщині працевлаштували всього 4 військових з інвалідністю

1917 0
До центру зайнятості у 2023 році звернулося 284 ветерана.
Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

На обліку Львівського обласного центру зайнятості перебуває 59 людей з інвалідністю внаслідок війни, з них цього року працевлаштували всього 4. Про це під час дискусії Tvoemisto.tv повідомила заступниця начальника управління реалізації політики зайнятості Львівського обласного центру зайнятості Руслана Палій. 

«До нас звертається зараз мало учасників бойових дій. За січень-серпень 2023 року їх звернулось усього 284, з них 59 мають інвалідність. Статистика щодо їхнього працевлаштування бажає бути кращою. Всього 31 учасника бойових дій працевлаштували, а з числа осіб з інвалідністю це всього 4 особи. Тобто навіть не кожен десятий», – пояснила

Читайте також: «Можна мати протез, але не мати куди вийти», або Що з роботою для ветеранів

Водочас у Львові з кожним роком зростає кількість людей з інвалідністю в наслідок війни. У Львівській громаді мешкає понад 7742 учасників антитерористичної операції/операції Об’єднаних сил/заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, з них – 776 осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Нагадаємо, що для того, щоб обговорити, чи готові підприємства працевлаштовувати поранених на війні людей, чи шукають ветерани роботу, які вакансії пропонує їм львівський ринок праці, а також про те, на скільки Львів є доступним й інклюзивним для людей з інвалідністю, що робить місто, щоб покращити умови і чого бракує військовим Tvoemisto.tv організувало дискусію «Робочі місця і доступність. Чи готова Львівщина до повернення військових».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!