На Львівщині почалися перші в Україні міжнародні військові навчання

1429 0
У навчанні беруть участь 1200 військовослужбовців з України, Польщі та Литви.
Фото: Армія Inform

Фото: Армія Inform

У Львові на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного почалося багатонаціональне тактичне навчання «Три Мечі – 2021». Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних Сил України.  

У навчанні беруть участь афілійовані підрозділи, які мають високі потенційні можливості, міцні та взаємозамінні військові з’єднання, які за потребою здатні спільно утримувати  та знищити потенційного противника. 

«Вперше штаб багатонаціональної бригади керуватиме афілійованими підрозділами в навчально-бойових умовах. Це ще один крок до підвищення нашої взаємосумісності, до покращення рівня навченості та готовності до спільних дій», – зазначив командувач ДШВ ЗС України генерал-лейтенант Євген Мойсюк.  

Читайте також: Як у Львові зустріли військових 80-ої окремої десантно-штурмової бригади. Фото

У рамках навчань військовослужбовці проводитимуть навчальні стрільби зі стрілецької зброї, здійснюватимуть польоти на вертольотах армійської авіації. Крім того, під час занять на навчальних ділянках полігону залучатиметься бронетехніка.

У навчанні візьмуть участь більше 1200 військовослужбовців, 200 бойових машин із 4 країн-учасниць: Литовської Республіки, Республіки Польща, України та Сполучених Штатів Америки.

«Три мечі» утворять сприятливі умови  розвитку та ефективного злагодження підрозділів країн-партнерів. Це в свою чергу допоможе зміцнити безпеку в Європі», – сказав тризірковий генерал Ян Сливка. 

Читайте також: У Львові відбудеться забіг у пам'ять про загиблих Героїв

Україну представлятиме підрозділ 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗС України.

Навчання «Три Мечі» в Україні проводяться вперше. Саме ці навчання є продовженням партнерської програми міжнародної військової співпраці між Литовською Республікою, Республікою Польща та Україною.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!