На Львівщині ще один район позбувся московського патріархату

2525 0
Йдеться про храм-капличку у Золочеві та храм УПЦ МП у Бродах.
Фото: Ореста Кавецького у Facebook/ Храм УПЦ МП у Бродах

Фото: Ореста Кавецького у Facebook/ Храм УПЦ МП у Бродах

Сьогодні, 24 квітня, у Золочеві, що на Львівщині демонтували храм-капличку московського патріархату у вигляді вагону. Також у місті Броди опечатали храм УПЦ МП. Про це повідомив голова Золочівської районної ради Орест Кавецький у Facebook.

«Шановна громадо, сьогодні великий день – день очищення Золочева від Московської церкви. Вагончик демонтували і вагончик буде переданий нашим військовим, де вони будуть мати можливість молитися за здоров’я і молитися за нашу велику майбутню перемогу», – сказав Орест Кавецький.

Водночас московський патріархат припинив своє існування на території Бродівської громади. Так опечатали храм до повного упорядкування документів щодо його переходу в межах ПЦУ.

Читайте також: Дві церкви московського патріархату на Львівщині перейшли до ПЦУ

Нагадаємо, що 21 квітня релігійна громада парафії Преподобного Амфілохія Почаївського у місті Мостиська, що раніше належала до московського патріархату, перейшла до Православної церкви України.

 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!