На Львівщині скаржаться на санвузли біля пунктів пропуску, які встановили за 12 млн гривень

1335 0
Були скарги про неналежний стан санвузлів, деякі з них не працювали.
фото: лова

фото: лова

На ПП «Шегині-Медика», «Рава-Руська - Гребенне», «Краківець - Корчова» перевірили функціонування санітарно-модульних конструкцій, які встановлені перед цими пунктами пропуску. Раніше від депутатів Львівської обласної ради надійшла інформація про неналежний стан цих приміщень, деякі з них не працювали. Про це повідомили у Львівській ОВА.

Департамент звернувся до Служби відновлення та розвитку у Львівській області, на балансі якої перебувають модулі, з метою відновлення їхньої роботи та забезпечення комфортного перебування людей, які перетинають кордон. Відтак працівники департаменту виїхали на місце, аби дізнатися, як зараз функціонують ці санітарно-сервісні приміщення. Оглянули модулі та поспілкувалися з водіями великогабаритних транспортних засобів та легкових автомобілів.

Читайте також: Біля пунктів пропуску на Львівщині встановили санвузли за 12 млн гривень

«Станом на сьогодні модулі працюють, проте все ще є недоліки. Ми звернулися до Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області, щоб розібратися в ситуації. Санітарно-модульні конструкції передані цій службі на баланс, і вона відповідає за їхній стан та функціонування. Сподіваємося, що протягом місяця всі проблеми будуть вирішені, - зазначила директорка департаменту МТД та міжнародного співробітництва ЛОВА Ірина Бутинець.

Вона додала, що належні умови перетину кордону завжди були пріоритетом Львівської обласної державної адміністрації, оскільки у області найдовша ділянка кордону з Європейським Союзом.

Нагадаємо, сім санітарних модулів, які встановили перед пунктами пропуску  в Шегинях, Краківці, Грушеві, Рава-Руській та Угринові, закупили у 2022 році за кошти з обласного бюджету. Проєкт реалізували в рамках регіональної програми з міжнародного і транскордонного співробітництва на 2021-2025 роки.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!