На Львівщині висадять парк у пам'ять про закатованих в Ізюмі

924 0
Ізюм є містом-побратимом Дрогобича.
Фото: Дрогобицька міська рада

Фото: Дрогобицька міська рада

У Дрогобичі закладуть парк, присвячений пам’яті жертв, закатованих російськими окупантами в місті-побратимі Ізюм. Пам’ятні дерева планують висадити вже наступного тижня, до Дня Героїв. Про це повідомили у Дрогобицькій міській раді.

Парк створять у пам'ять про людей, яких російські військові закатували в Ізюмі на Харківщині під час окупації. Мова йде про знайдених у місцях масового поховання. Зараз над створенням цього парку працює робоча група. Саджанці привезуть із Харківської області. 

Місце та час висадки дерев обіцяють повідомити додатково. На закладання парку позвуть внутрішньо переміщених осіб, у тому числі з Харківської області. Ізюм є містом-побратимом Дрогобича. Другого липня 2022 року між Дрогобичем та Ізюмом був підписаний договір про партнерство. Деокупований Ізюм отримував гуманітарні вантажі від Дрогобича.

Читайте також: На Львівщині школі присвоїли ім'я загиблого Героя

Нагадаємо, що у львівському парку «Залізна Вода», неподалік центрального входу з вулиці Стуса, висадили Алею пам'яті Героїв. Вісім родин загиблих військовослужбовців зі Львова вирішили в пам’ять про своїх захисників посадити дерева.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!