На Львівщині за минулий рік половина дітей не отримала щеплення від гепатиту B

538 0
За три місяці 2024 року охоплення щепленнями серед дітей складають 61 % в Україні.
Ілюстративне фото: depositphotos.com

Ілюстративне фото: depositphotos.com

Львівська область увійшла до переліку областей із найменшою кількістю дітей, які отримали щеплення від гепатиту B за 2023 рік. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров'я.

За даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, за підсумками 2023 року щеплення проти гепатиту В отримали 66 %, найнижчі показники – в Івано-Франківській (46,6 %), Закарпатській (47,8 %), Хмельницькій (50,8 %), Львівській (56,1 %), Вінницькій (57,4 %) й Одеській (58,2 %) областях. 

За три місяці 2024 року охоплення щепленнями серед дітей складають 61 %, найнижчі серед дітей до року – у Херсонській (7,7 %), Чернівецькій (27,8 %) Тернопільській (28,2 %), Закарпатській (34 %), Львівській (44,5 %), Одеській (47 %) областях.

Читайте також: В Україні фіксують спалах вірусного гепатиту А

Медики наголошують на важливості вакцинації проти гепатиту В, особливо у першу добу життя дитини. Наразі в країні доступно 510 818 доз вакцин – ними забезпечена кожна область. Найбільше гепатит загрожує дітям до року. Саме у цьому віці 90 % вірогідності, що гепатит В стане хронічною хворобою. Ризик знижується, коли дитина стає старшою. Приблизно у 30-50 % дітей, інфікованих у віці від 1 до 6 років, розвивається хронічний гепатит В. У 20-30 % людей, інфікованих гепатитом В у дитинстві, надалі розвивається цироз та рак печінки.  

Нагадаємо, що 38-річний львів’янин втратив чверть печінки через рідкісне паразитарне захворювання – ехінококоз. Це перший цьогоріч випадок цієї недуги на Львівщині. 

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!