На Львівщині завершують посівну. Які райони лідирують у посіві пізніх культур

936 0
Наразі посіяли 93% прогнозованих площ всіх ярих культур.
Умовне фото

Умовне фото

На Львівщині завершується сівба ярих культур. Наразі посіяли 93% прогнозованих площ всіх ярих культур. Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку ЛОДА.

За темпами посіву лідирують Дрогобицький (98%), та Червоноградський (95%) райони.

«Станом на 5 червня господарства усіх категорій посіяли всі ярі на площі 426,7 тис. га (92,9% до прогнозу), з них 250,2 тис. га у сільськогосподарських підприємствах. Залишилось посіяти близько 29 тис. га пізніх сортів сої, кукурудзи та соняшника, 6,7% до всієї площі ярих культур. Завершальною культурою в посівній урожаю 2023 року є гречка, якої залишилось посіяти на площі близько 2 тис. га», - йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Посівна на Львівщині. Чого найбільше сіятимуть і під що посівні площі зменшаться

Як зазначила жиректорка департаменту Тетяна Гетьман, за темпами посіву відстаємо від минулорічних показників на 3% через цьогорічні несприятливі погодні умови, низькі нічні температури. 

Зазначимо, що в першій половині травня аграрії області завершили посів ранніх зернових і зернобобових культур та цукрового буряка, до кінця місяця - картоплі та овочів. 

Нагадаємо, що цьогоріч українські аграрії зіштовхнулися з новими складнощами. Зокрема, з браком коштів на польові роботи. Посівна здорожчає на 19% і, загалом, обійдеться у 230 млрд грн.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!