Політична реклама

На львівських ринках подорожчають напівфабрикати

1368 0
Через ембарго на бразильську свинину, яке діє з 20 березня цього року, в Україні подорожчають напівфабрикати.

Ціни можуть зрости аж на 20%, прогнозує генеральний директор «АПК-Інвест» Роман Распопов. Більше піднімати ціни виробникам не вигідно, адже тоді покупці перейдуть на вироби з дешевшої птиці.

Саме Бразилія є основним імпортером свинини в Україну. Торік майже 60% з усього імпорту свинини припало на Бразилію, тож тимчасова заборона на ввіз м’яса звідти істотно позначилась на українському ринку.

На цінах на свіже м’ясо це практично не позначиться — дешеву бразильську свинину використовують переважно для переробки: вона йде у сосиски, ковбаси, пельмені, бендерики тощо. Ціни на м’ясні вироби уже б зросли, якби не почався Великий піст. Традиційно, під час посту попит на м’ясо на м’ясопродукти падає на 4-5%.

Джерело: Високий замок

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!