Київ

На Оболоні в Києві, де хочуть будувати паркінг в зеленій зоні, з’явився перший мурал Кличку

860 0
Автори натякають, що кияни пам’ятають мера переможцем, але зрештою він може залишиться в історії Києва у не такому позитивному світлі.
Фото: facebook/Аннабелла Моріна

Фото: facebook/Аннабелла Моріна

Київські активісти, які відстоюють створення парку на вулиці Прирічній, намалювали перший в Києві мурал із зображенням мера столиці Віталія Кличка. Створенням такого муралу активісти хочуть запобігти будівництву паркінгу. Про це повідомила голова ГО «Почайна» Аннабелла Моріна.

Перший мурал Кличка намалювали там, де планують побудувати, як наполягають активісти, «величезний і не потрібний оболонцям», який знищить зелену зону біля їхніх домівок.

«На ньому він зображений в найкращому своєму амплуа. Після виграного бою, із прапором України в руках», - зазначила вона.

Моріна пояснила, що мурал створено, для того, щоб нагадати, ким Кличка пам’ятають кияни і натякнула на те, що зрештою він може залишиться в історії Києва у не такому позитивному світлі.

«Поки малювала, міркувала, що саме призвело до того, що відомий спортсмен почав програвати свої бої. На Поштовій. На Героїв Дніпра. На Осокорках та Позняках. На Мінському масиві. У парку Наталка. На Оболонському острові та вулиці Прирічній. Я згадаю ті, що мені близькі, але ж їх набагато більше.  Всі ці бої мер столиці програв корупції. Він грав нібито за місто, але за попередньою домовленістю лягав на рингу бій за боєм - на користь злочинців, які забудовували в Києві зелені зони та знищували його історію. Які за безцінь розхищали землі та гроші містян. Останнім часом Віталій Кличко настільки впевнився в тому, що ніхто йому нічого не зробить, а закон - не указ, що почав порушувати його публічно та відкрито», - написала активістка.

«От така слава може залишитись по колись великому боксеру у місті, яке він очолює стільки років»,  - додала Моріна.

Нагадаємо, петиція проти будівництва паркінгу на вулиці Прирічній біля Оболонської набережної, набрала необхідну для розгляду міською владою кількість підписів.

Нагадаємо, депутати Київради на засіданні 20 квітня виділили ділянку для будівництва підземно-наземного паркінгу за 120 мільйонів гривень.

У КМДА наголошують, що паркінг будують, аби відвідувачі створеної тут рекреаційної зони могли залишити свої автівки та за потреби мали доступ до укриття. Також заступник голови КМДА Вячеслав Непоп зазначив, що паркінг не будуватимуть у зеленій зоні.

Водночас активісти ГО «Парк Прирічна» вимагають створити на цьому місці парк. Вони також запропонували 4 інші локації для паркінгу, які не передбачають знищення зеленої зони.

Додамо, на початку стало відомо, що у зазначеній зеленій зоні почали вирубати дерева. Також активісти повідомили, що в ніч на 10 квітня було знищено близько 60 дерев. При цьому в КМДА спростували інформацію про видалення дерев на вулиці Прирічній в Оболонському районі, та зазначили, що вона не відповідає дійсності. Натомість у відповідь на запит «Твого міста» у «Київзеленбуд» все ж визнали, що вирубка була.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!