У солеварні на Львівщині, яка кілька років була закрита для туристів, відновлюють екскурсії

1456 0
Дрогобицький солевиварювальний завод був закритим для туристів з 2020 року.
Фото: Дрогобицька міська рада

Фото: Дрогобицька міська рада

Дрогобицька солеварня працює з 1250 року і попри те, що вона неодноразово перебувала під загрозою знищення, закриття чи приватизації – тут досі добувають сіль і відтепер там знову проводитимуть екскурсії. 

Джерело: Дрогобицька МР

Як йдеться в повідомленні, екскурсії на солеварню проводитимуть двічі на тиждень: у вівторок об 11:00 год та у четвер о 16:00 год. Вартість дорослого квитка становить 100 гривень, а дитячого – 50 гривень. Для реєстрації, придбання квитків чи додаткової інформації можна звернутися у туристично-інформаційний центр Дрогобича за адресою площа Ринок, 1 або за тел.: 0977866009. З собою потрібно мати документ, що засвідчує особу, а у випадку повітряної тривоги екскурсія буде скасована. 

Читайте також: Солеварнею на Львівщині, яка зараз єдина в Україні виробляє сіль, зацікавився інвестор

Нагадаємо, Дрогобицьку солеварню закрили для відвідування у 2020 році. Представники туристичної галузі були занепокоєні тим, що територію солеварні можуть продати під котеджну забудову.

Пізніше у соціальних мережах почали поширювали інформацію про можливий продаж і приватизацію солеварні. У коментарі Tvoemisto.tv директор департаменту економічної політики ЛОДА Степан Куйбіда зазначав, що станом на 4 травня не було жодних конкретних юридичних кроків у напрямку продажу чи оренди підприємства, були тільки розмови і зустрічі.

Також у коментарі Tvoemisto.tv міський голова Дрогобича Тарас Кучма заявляв, що громада вже кілька років просить державу передати солеварню у комунальну власність, адже якщо її приватизують, то невідомо чи функціонуватиме вона за призначенням.

Раніше у межах тревел-шоу «Твоє місто.Твоя країна» ми побували на Дрогобицькій солеварні. Детальніше про солевиварювальний завод можете прочитати і переглянути за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!