На українській станції «Академік Вернадський» народилося перше тюленя. Фото

1486 0
Новонароджені тюленята важать 25-30 кг.
Фото: Національний антарктичний науковий центр

Фото: Національний антарктичний науковий центр

На о. Галіндез, де розташована українська станція «Академік Вернадський», народилося перше тюленя Уедделла. Про це повідомив Національний антарктичний науковий центр на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: Фото дня. У чорних лебедів у Стрийському парку з'явились пташенята

«Це дівчинка, яка поки налякана та тримається матері. Нагадуємо, що вагітність у самок тюленів Уедделла триває 10 місяців. Народження малят відбувається прямо на льоду. Кожна самка приносить по одному малюкові. Новонароджені тюленята зазвичай важать 25-30 кг, а в довжину – до 1,3 м, а коли стануть дорослими, мають важити біля 400 кг», – розповіли у науковому центрі.

Мати вигодовує малюка протягом семи тижнів. Коли годування закінчується, молоді особини відправляються в воду і починають самостійне життя. А живуть ці тюлені орієнтовно 20 років.

Читайте також: Місце, яке не хочуть залишати лелеки

Для тюленяти хочуть придумати ім’я. Свої пропозиції просять писати у коментарях до посту. Полярники оберуть ім'я, яке назбирає найбільшу кількість лайків.

Академік Вернадський – це єдина українська антарктична станція, розташована на мисі Марина острова Галіндез за 7 км від західного узбережжя Антарктичного півострова. Вона працює постійно і є метеорологічною та географічною обсерваторією.

Фото Національного антарктичного наукового центру 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!