Україна

На війні загинуло понад 20 тис. мобілізованих до армії рф мешканців окупованої Горлівки

735 0
Мобілізація мешканців захоплених територій є міжнародним злочином.
Фото умовне/ Слово і діло

Фото умовне/ Слово і діло

Від початку повномасштабного вторгнення загинуло понад 20 тис. мешканців окупованої Горлівки, яких примусово мобілізували у 2022 році. Про це повідомив Центр національного спротиву.

«Так, окупанти готуються до нової хвилі мобілізації на ТОТ, аби заповнити втрати, й вже зараз формують списки чоловіків. Зокрема план з мобілізації був представлений гауляйтерам з Горлівки. Проте у відповідь місцеві колаборанти поскаржились, що в місті зростає соціальна напруга», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Сили оборони ведуть наступ та закріплюються на двох напрямках, – Генштаб

Зазначимо, що мобілізація мешканців захоплених територій є міжнародним злочином. З мешканців тимчасово окупованих територій формують передові загони, які росіяни без належної підготовки кидають на українські загони, адже росіянам вигідна смерть українців незалежно від сторони за яку вони воюють.

Нагадаємо, що з метою поповнення масштабних втрат в живій силі противник продовжує проводити приховану мобілізацію на тимчасово окупованих територіях.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!