На війні загинули семеро захисників зі Львівщини. Сьогодні з ними попрощаються

8258 0
Воїни загинули на російсько-українській війні.
фото умовне/ твоє місто

фото умовне/ твоє місто

У середу, 27 грудня, Львівщина прощається із сімома захисниками. Ігор Ободяк, Роман Бажан, Назар Коць, Микола Пиріг, Володимир Василиків, Петро Романус і Євген Макало загинули на російсько-українській війні. 

Джерело: пресслужба ЛОВА.

Що відомо про Героїв

Ігор Ободяк. Мешканець міста Городок. Боронив Україну на південному напрямку. Загинув 20 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання в Запорізькій області. У Захисника залишилась мама, сестра, дружина та п’ятеро дітей.

Роман Бажан. Львів’янин. Із перших днів повномасштабного вторгнення рф добровольцем приєднався до лав батальйону територіальної оборони «Лев». Надалі боронив суверенітет та територіальну цілісність держави у складі 82-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Загинув 15 грудня 2023 року. Захиснику було 37 років. У нього залишилися батьки, дружина та двоє синів.

Назар Коць. Уродженець села Новий Витків Червоноградського району. Був старшим солдатом, оператором РЕБ військової частини А 4447. Загинув 22 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання в Запорізькій області. Захиснику було 43 роки.

Микола Пиріг. Уродженець міста Соснівка Львівської області. Мешкав у Червонограді. Із початком повномасштабного російського вторгнення став на захист Батьківщини від окупантів. Боронив територіальну цілісність та суверенітет держави у складі 82-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Загинув під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку. Воїну було 36 років. У нього залишилися батьки та брати.

Володимир Василиків. Дрогобичанин. До лав захисників приєднався 6 вересня 2023 року. Боронив Україну у складі окремого кулеметного відділення 214-го окремого спеціального батальйону OPFOR в/ч А-4574 Збройних Сил України. Загинув 23 грудня 2023 року внаслідок атаки ворожих дронів на Бахмутському напрямку. У захисника залишилась сестра та племінники.

Петро Романус. Житель села Липник Рава-Руської громади. Воїн був оператором групи обробки інформації 1 взводу звʼязку роти звʼязку основного командного пункту польового вузла звʼязку військової частини А2943. Помер 26 грудня 2023 року у Львові. У захисника залишилася донька.

Євген Макало. Уродженець села Старий Яр. Мешкав у смт Шкло. Захищати Батьківщину пішов у  січні 2023 року. Загинув 22 грудня 2023 року на Донеччині. Воїну було 27 років. У нього залишилася донька, мати, батько, брат та сестри.

Нагадаємо, що  Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!