На якій підставі дитину можуть не зарахувати до школи

4268 0
Єдиним аргументом на користь відмови прийняти дитину у школу може стати відстуність підтвердження про прожиття на закріпленій за школою території.
фото: ridna.ua

фото: ridna.ua

Львівським дітям можуть відмовити у вступі до школи за умови, якщо батьки не можуть підтвердити факт її проживання на закріпленій за школою території. Про це в розмові з Tvoemisto.tv розповіла начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

За її словами, підтвердити факт проживання дитини на закріпленій території може офіційний документ – угода про оренду квартири, паспорт когось з батьків із зазначеною реєстрацією чи довідка з реєстру нерухомості. Довідки з жеку в цьому переліку немає.

«Сьогодні є така ситуація, що багато людей орендують квартири без угод, і ми повинні зважати на це. Тому, може, ми будемо рішенням виконкому вносити зміни, щоби у Львові діяти іншим чином. Можливо, це буде довідка з ЛКП – акт про місце проживання, де сусіди підтверджують, що дитина там проживає», – каже вона.

Читайте також: Знайдіть свою школу. Інтерактивна мапа з адресами у Львові

Також очільниця управління освіти зазначила, що наразі чиновники не розробили остаточного варіанту для вирішення проблеми. В управлінні чекатимуть на на прийняття відповідного положення і при потребі будуть вводити додаткові пункти, щоби забезпечити всіх дітей правом на навчання.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!