На якому етапі будівництво сміттєпереробного заводу у Львові

6116 0
Підрядники вже повністю створили проектування та майже завершили виготовляти робочу документацію.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

У Львові триває будівництво комплексу з переробки побутових відходів. Підрядники вже повністю створили проектування та майже завершили виготовляти робочу документацію. Будівництво заводу здійснює польська компанія Control Process S.A. Загальна вартість робіт становить 34,817 млн євро. Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА. 

В ОВА зазначають, що станом на сьогодні вже виконано підрядником 100% робіт з проектування та на 80% виготовлено робочу документацію. Будівельні роботи виконано на 30%.

Читайте також: «Усе не переробимо». Що відомо про сміттєвий завод, який почали будувати у Львові 

«Функціонування цього заводу у Львові дозволить скоротити кількість використовуваних ресурсів, зменшити навантаження на існуючі полігони твердих побутових відходів, а також знизити викиди парникових газів», – зауважила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик.

Проект реалізується на основі умов контрактів, які розроблені Міжнародною федерацією інженерів-консультантів FIDIC. Комплекс послуг з інженерно-технічного нагляду та контролю за якістю та безпечністю виконання будівельно-монтажних робіт здійснює литовська компанія Hidroterra Ltd, яка була відібрана на підставі міжнародного конкурсу та погоджена ЄБРР.

Як раніше повідомляли у ЛМР, в процесі зведення зараз стіни заводу: збірні залізобетонні колони для влаштування стін встановили майже повністю – 90%, є 110 колон з 128 запроектованих; монтувати сендвіч-панелі планують з цього місяця.  

Львівська ОВА називає суму у розмірі 34,8 млн євро, однак такою була початкова вартість проєкту. У квітні цього року міський голова Львова Андрій Садовий говорив, що на завод потрібно орієнтовно 50 млн євро. Додамо, що частина суми, за яку будують завод (10 млн євро) – це грантові кошти з Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля ЄБРР. Крім того, Львів ще у 2018 році підписав угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку про надання кредиту на суму 25 млн євро для будівництва сміттєпереробного комплексу. 

Tvoemisto.tv звернулося щодо питання фінансування комплексу за коментарем у Львівську міську раду. 

Читайте також: Яким буде сміттєпереробний завод у Львові. Приклад Польщі 

Нагадаємо, що завод займатиме ділянку площею 9,7 га, з яких на 5 га розкинеться увесь комплекс. Будівельну частину планують завершити до кінця 2023 року. На ділянці облаштували фундамент під стіни комплексу та завершують встановлення фундаментних ростверків та стаканів. Детальніше про будівництво сміттєпереробного заводу у Львові читайте за посиланням.

Також дивіться: 

  • Міський голова Львова Андрій Садовий разом із керівником ЛКП «Зелене місто», представником підрядника та міжнародним розповіли про те, як функціонуватиме сміттєпереробний завод у Львові:

 

 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!