На яких ділянках у Львові є велосвітлофори та чи планують облаштовувати нові

899 0
Перший велосвітлофор в Україні встановили саме у Львові.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Усього у Львові є п'ять ділянок з обладнаними велосвітлофорами. Про це повідомив у коментарі Tvoemisto.tv керівник управління транспорту Львівської міської ради Орест Олеськів.

Перший велосвітлофор в Україні встановили саме у Львові, на перехресті вул. Коновальця та Мельника у 2015 році. Це пов’язано з тим, що там облаштували першу у Львові контрсмугу. Там був необхідний велосипедний світлофор, адже загальний світлофор для трафіку показував в інший бік.

Велосвітлофор на вул. Коновальця

Другим став світлофор на перехресті проспекті Чорновола – вул. Хімічна. На цій ділянці стоплінія велосипедиста є віднесена ближче ніж автомобільна, і загальний світлофор розміщений за спиною велосипедиста. 

Читайте також: Вулиця Бандери – шлях до веломіста?

Наразі велосвітлофори встановлюють при всіх реконструкціях. Зокрема, вони передбачені на вул. С.Бандери, Шевченка та Пекарській. Це вже є стандартом, який внесений у відповідні ДСТУ. 

«Раніше це робили в експериментальному режимі, а тепер це узаконено. Якщо при реконструкції вулиці встановлюють велосмуги, то й велосвітлофори там облаштовують в обов’язковому порядку. Наразі у міста немає конкретної програми встановлення велосвітлофорів, це прив’язано до загальних реконструкцій», – зазначив Орест Олеськів.

Нагадаємо, що встановлення світлофору на вул.Коновальця (закупівля необхідного обладнання і проведення робіт) обійшлося бюджету у 25 тис. гривень.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!