Біля Львова збудують ще один реабілітаційний центр та чи є інклюзивною вулиця Пирогова в Києві. Підсумки доби

1069 0
Нині 9 вересня та 563 доба героїчного протистояння російській агресії.
Умовне фото

Умовне фото

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося понад 30 бойових зіткнень. Українська авіація завдала 9 ударів по районах зосередження противника, пункту управління та по позиції його ЗРК. Підрозділами ракетних військ і артилерії та безпілотних систем уражено склад боєприпасів, 9 артилерійських засобів, 6 пунктів управління та ворожу станцію радіоелектронної боротьби.

Читайте також: Співачка із Китаю заспівала «Катюшу» у зруйнованому Маріуполі. Реакція МЗС. «Це приклад повної моральної деградації», – написав речник МЗС Олег Ніколенко.

Ключові події:

1. Обіцянки vs реальність. Чи ремонт вулиці Пирогова в Києві інклюзивний. На вулиці Пирогова оновили дорожнє покриття, відремонтували тротуари, влаштували велосмугу та паркувальні місця. Обійшлося це місту в 12 мільйонів гривень. Мер Києва Віталій Кличко у червні інспектував ремонт вулиці та заявив, що вона відповідатиме європейським стандартам, що в процесі її оновлення враховуватимуть вимоги інклюзивності. Проте активісти й транспортні експерти ще на початку ремонту поставили під сумнів його доцільність, вартість робіт, а згодом розкритикували й результат, натякаючи на сусідство з вулицею Івана Франка, де, як відомо, живе мер. Тривалий час вулиця Пирогова залишалася чи не єдиною невідремонтованою в цьому кварталі.

Читайте також: Біля Львова планують збудувати ще один реабілітаційний центр. За словами в.о.ректора Львівського медуніверситету Ореста Чемериса, центр будуватимуть відповідно до міжурядової угоди, підписаною між Україною та Австрією у грудні 2022 року. МОЗ бачить Львівський медуніверситет замовником будівництва. Вартість проєкту становить 75 мільйонів євро;

2. У Львові повідомили, наскільки місто готове до зими. Станом на сьогодні об’єкти теплопостачання – це котельні, центральні теплові пункти (ЦТП), індивідуальні теплові пункти, теплові мережі – на 90% готові до роботи у зимовий період.

Читайте також: Де в Україні найбільше вакансій, яка ситуація у Львові і кого шукають роботодавці. Найчастіше пропонували роботу пенсіонерам, ветеранам та людям із досвідом;

3. Одну із вулиць у Франківському районі Львова перекриють. Яка причина. Вулицю Янева через ремонтні роботи закриють з 08:00 11 вересня і 22:00 30 листопада.

Читайте також: На яких ділянках у Львові є велосвітлофори та чи планують облаштовувати нові. Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів, усього у місті є п’ять таких ділянок. Окрім того, у Львові облаштують нові велосмуги.

Та: Двоповерхові автобуси від Німеччини не випустять на маршрути. Причини. Ніби габарити автобусів, мовляв, вони такі, що їх можна випускати тільки на трасу. Водночас активістів дивує таке пояснення, адже двоповерхові автобуси, які використовуються, наприклад, як екскурсійні, вільно їздять вулицями міста;

4. Народження дівчинки, яка змінила хід історії і стала мамою для всіх. За новим календарем 8 вересня християни східного обряду святкують народження Богородиці Діви Марії. Це одне з найбільших свят у році, однак не всі знають, який сенс і зміст воно в собі несе. Про початок нової ери, яка йде ще з часів, коли народився син Марії, розповідає львівська екскурсоводка Олександра Дябіна.

На цю ж тему: Коли відзначати іменини за новим церковним календарем. З 1 вересня 2023 року Православна церква України та Українська греко-католицька церква перейшли на новоюліанський календар.

Читайте також: На Львівщині за 50 мільйонів гривень відреставрують Жовківський замок. Наразі відновлювальні роботи призупинили через повномасштабне вторгнення.

Та: В Києві продовжили розбирати пам’ятку архітектури на Рейтарській. Роботи відновили попри призупинену картку на порушення благоустрою та відкрите кримінальне провадження;

5. У Львові на Головному вокзалі встановили питний фонтан. Де ще працюють такі конструкції. В місті загалом вже є 10 питних фонтанів.

Читайте також: У Львові виділили 2 мільйони гривень на відновлення дахів. Де ремонтуватимуть. Йдеться про невідкладні аварійно-відновлювальні роботи.

Та: Фестиваль крафтярів та моновистава. Куди піти на вихідних у Львові. 

Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій у місті.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!