На яких вулицях Львова є відремонтовані укриття

1176 0
Tvoemisto.tv зібрало перелік укриттів, які у Львові відновили в межах програми ЛМР або за кошти меценатів.
ФОТО: ВІДКРИТІ ДЖЕРЕЛА

ФОТО: ВІДКРИТІ ДЖЕРЕЛА

Вулиця Городоцька 

Укриття на Городоцькій, поблизу цирку, не діяло 64 роки. Тут провели надсучасні комунікації та встановили спеціальну систему автоматичного відкриття дверей, облаштували різні зони, зокрема для дітей та комфортного відпочинку. В укритті площею 215 кв.м може поміститись до 300 людей. Ремонт провели в межах програми ремонту укриттів на 2022-2024 роки, яку ухвалили на сесії Львівської міської ради у грудні 2022 року.

Вулиця Похила

Укриття на вулиці Похилій, що у Франківському районі, має понад 50 років. Тут провели сучасні комунікації та встановили спеціальну систему автоматичного відкриття дверей, облаштували різні зони, зокрема для дітей, провели інтернет. У разі тривоги тут зможе поміститись близько 200 людей. Ремонт провели в межах програми ремонту укриттів на 2022-2024 роки, яку ухвалили на сесії Львівської міської ради у грудні 2022 року.

Вулиця Теліги

Укриття на вул. Теліги, що у Личаківському районі, має понад пів сотні років. Наразі туди провели сучасні комунікації та встановили спеціальну систему автоматичного відкриття дверей, облаштували різні зони для комфортного перебування. Укриття може вмістити до 110 осіб.  Ремонт провели в межах програми ремонту укриттів на 2022-2024 роки, яку ухвалили на сесії Львівської міської ради у грудні 2022 року.

Вулиця Стрийська

Укриття на вулиці Стрийській в будинках, які постраждали внаслідок ракетної атаки 6 липня, відновили. Тут провели освітлення, також мають привезти меблі. Тепер сюди під час тривог спускаються понад 100 людей. Відремонтувати сховище допомогли данські меценати. 

Фото: Твоє місто

Додамо, в 2023 році у Львові облаштували укриття в 127 закладах загальної середньої освіти. Однією з тих шкіл, де за останні пів року повністю осучаснили укриття, є гімназія «Престиж». Зараз тут не лише можна перечекати повітряну тривогу, а й можна побігати в спортзалі, скористатись кухнею майстерні чи перекусити в кав’ярні. Раніше в укриття поміщалось 545 учнів, а тепер його місткість – 850 людей.

Нагадаємо, у порталі державних послуг «Дія» з’явилась інтерактивна мапа укриттів з можливістю повідомити, якщо сховище зачинене. У застосунку відображатиметься повна інформація про укриття: його рейтинг, адреса, місткість, вид та фото. Крім цього, мапу укриттів свого регіону можна завантажити на телефон — на випадок, якщо не буде доступу до інтернету. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!