Названо суму збитків компанії «Київстар» через масштабний збій

911 0
Загальна сума збитків становить майже 100 мільйонів доларів.
Фото: Київстар

Фото: Київстар

Нідерландська компанія VEON – власник українського мобільного оператор «Київстар» оголосила збитки від кібератаки та збою мережі у грудні 2023 року на загальну суму майже 100 мільйонів доларів ( близько 3,6 млрд гривень). Про це повідомила Економічна правда.

Зокрема, VEON і «Київстар» провели оцінку фінансового впливу, попередні результати якої стали доступними. Здебільшого через обмежений період, протягом якого критично важливі служби були недоступні, VEON не очікує суттєвого фінансового впливу на свої консолідовані результати за рік, що закінчився 31 грудня 2023 року.

Проте компанія очікує, що втрата доходу внаслідок заходів щодо підвищення лояльності клієнтів, вжитих «Київстаром» для компенсації незручностей, спричинених збоями, матиме вплив на її консолідовані результати доходів за 2024 рік. 

Читайте також: Збій у Київстар. Абоненти не можуть змінити оператора через нацроумінг

«У найближчі місяці «Київстар» планує продовжити роботу з відновлення та компенсації. Витрати або втрата доходу від будь-яких інших подібних заходів з відновлення є невизначеними та не можуть бути обґрунтовано оцінені на даний момент», – йдеться в повідомленні.

Також зазначимо, що за попередніми оцінками приблизно тисяча підприємств Львівщини постраждали внаслідок кібератаки на Київстар. 

«Щонайменше 80% виробничих підприємств області зазнали збитків, які можуть вимірюватись і десятками тисяч доларів в кожному окремому випадку.  За попередніми оцінками це приблизно тисяча виробництв. Просимо бізнес в довільній формі на електронну адресу департаменту економічної політики ЛОВА надсилати інформацію щодо наслідків такого втручання, адже є підприємці в яких окремі ланцюги на виробництві прямо функціонують завдяки телекомунікаційній мережі», – раніше повідомляв директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда.

Нагадаємо, 12 грудня стався технічний збій у мобільній мережі «Київстар»  Через це тимчасово недоступні послуги зв'язку та доступу в інтернет. У компанії повідомили, що вони стали мішенню потужної хакерської атаки. Після атаки 14 грудня «Київстар» завершив підключення голосового сервісу та майже повністю відновив домашній інтернет. 

Проте зранку 20 грудня користувачі мережі «Київстар» знову повідомили про відсутність мобільного зв’язку та інтернету. Того ж дня мобільний зв'язок відновили. 

Також оператор мобільного зв'язку вирішив скасувати планову плату за тариф для всіх своїх користувачів і виділити 100 мільйонів  гривень на потреби ЗСУ. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!