Ситуація довкола Києва – складна, але контрольована. Тижневі підсумки оборони столиці

1122 0
Українські захисники стримують ворога на всіх можливих підходах до міста, а подекуди контратакують.
Микола Жирнов

Микола Жирнов

Ситуація довкола Києва складна, але контрольована. Про це повідомляє голова Київської військової адміністрації Микола Жирнов. За його словами, протягом тижня вдалося не лише утримувати та укріплювати свої рубежі, а й на окремих напрямках відбити противника з раніше зайнятих ним позицій.

Зокрема, на Житомирському напрямку українські сили продовжують контранступальні дії. Вибили ворога з міста Ірпінь. Місто Макарів продовжують контролювати Збройні Сили України. 

Читайте також: Маленькі «Джавеліни». Як у Львові в час війни народжують героїв

На Вишгородському напрямку ЗСУ не допустили просування військ в бік Києва та стійко утримують визначені рубежі. Просування російських військ у напрямку Броварів успіху не дало. Окупанти понесли втрати та змушені були відступити.

Також, за словами Жирнова, за минулий тиждень знешкодили 166 вибухонебезпечних предметів. Працівники ДСНС обстежили та очистили 7,74 гектари територій у столиці України. 

Нагадаємо, у Генеральному штабі ЗСУ заявили, що росіяни намагаються прорвати оборону столиці України з північного заходу та сходу, однак їх стримують українські війська. Також напередодні українські сили звільнили Ірпінь, що під Києвом, від російських військових. Тижнями місто було одним з центрів протистояння українських військових з російськими силами на київському напрямку. Водночас після зачистки міста мешканців Ірпеня міський голова попросив поки не повертатись додому, оскільки небезпека зберігається. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!